Διατροφή

Nutraceuticals: Ίσως αποτελούν το κλειδί για την ολιστική μας υγεία

Nutraceuticals: Ίσως αποτελούν το κλειδί για την ολιστική μας υγεία

Nutraceuticals: Τα Nutraceuticals παρέχουν έναν εύκολο τρόπο λήψης μιας ημερήσιας δόσης αντιοξειδωτικών και άλλων φυτοθρεπτικών συστατικών. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μας από βλάβες και παίζουν ζωτικό ρόλο στην πρόληψη ασθενειών συνολικά.

Οι άνθρωποι σήμερα ενδιαφέρονται περισσότερο για την ολιστική υγεία από ποτέ. Οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν τη γενική τους υγεία και επίσης στρέφονται σε φυσικές θεραπείες και συμπληρώματα. Τα Nutraceuticals είναι ουσίες που, όταν καταναλώνονται, παρέχουν οφέλη για την υγεία. Έρχονται σε διάφορες μορφές. Το nutraceutical είναι ένα τρόφιμο ή ποτό εμπλουτισμένο με πρόσθετα θρεπτικά συστατικά για να παρέχει οφέλη για την υγεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της συνολικής υγείας ή για την εστίαση σε συγκεκριμένους τομείς ανησυχίας. Οι γυναίκες, για παράδειγμα, χρειάζονται σίδηρο για να διατηρήσουν τα επίπεδα ενέργειας και να αποτρέψουν την αναιμία, ενώ οι άνδρες χρειάζονται ψευδάργυρο για να υποστηρίξουν την υγεία του προστάτη. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να διασφαλίσουν ότι λαμβάνουν όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα τους για βέλτιστη υγεία, λαμβάνοντας ένα καλά στρογγυλεμένο διατροφικό συμπλήρωμα.

Σύμφωνα με τον Yashna Garg, CMO-eCommerce, ZeoNutra, “Τα Nutraceuticals παρέχουν έναν εύκολο τρόπο λήψης μιας ημερήσιας δόσης αντιοξειδωτικών και άλλων φυτοθρεπτικών συστατικών. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μας από βλάβες και παίζουν ζωτικό ρόλο στην πρόληψη ασθενειών συνολικά, ως ένας τρόπος για να προσαρμόσετε τη ρουτίνα της υγείας σας. Εάν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε μια συγκεκριμένη ανησυχία για την υγεία σας, πιθανότατα υπάρχει ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να σας βοηθήσει. Για παράδειγμα, εάν παλεύετε με πόνο στις αρθρώσεις, η λήψη ενός συμπληρώματος με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη μπορεί να Ή, αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας, ένα συμπλήρωμα με καφεΐνη και βιταμίνες Β μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.”

Πώς λειτουργούν τα nutraceuticals;

Ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίο τα διατροφικά προϊόντα λειτουργούν για την υποστήριξη της ολιστικής υγείας είναι η παροχή συγκεκριμένων οφελών για γυναίκες και άνδρες ξεχωριστά. “Προσαρμόζοντας τις συνθέσεις τους για να ανταποκρίνονται στις μοναδικές ανάγκες κάθε φύλου, τα nutraceuticals μπορούν να παρέχουν ένα πιο ολοκληρωμένο επίπεδο υποστήριξης για τη συνολική υγεία. Εκτός από τα ειδικά για το φύλο οφέλη τους, τα Nutraceuticals προσφέρουν επίσης ένα ευρύ φάσμα άλλων πλεονεκτημάτων για την υγεία. Μπορούν να βοηθήσουν ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία, και τα δύο είναι απαραίτητα για την τήρηση των απαιτήσεων της καθημερινής ζωής. Μπορούν επίσης να προάγουν υγιές δέρμα και μαλλιά, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν τη φλεγμονή σε όλο το σώμα. Ενσωματώνοντας θρεπτικά συστατικά στην καθημερινότητά σας ρουτίνα, μπορείτε να απολαύσετε όλα αυτά τα οφέλη και πολλά άλλα!”, προσθέτει ο Γκαργκ.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για την τόνωση της ενέργειας και της συνολικής ζωτικότητας με συγκεκριμένο φύλο τρόπο για τις γυναίκες: φολικό οξύ, σίδηρος, βιταμίνη Β12, ασβέστιο, μαγνήσιο και για τους άνδρες: ψευδάργυρος και σελήνιο . Όταν συνδυάζονται με μια καλά ισορροπημένη διατροφή, αυτά τα συμπληρώματα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ολιστική υγεία για άτομα όλων των φύλων. Ως αποτέλεσμα, αν ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας, σκεφτείτε να ενσωματώσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπληρώματα στην καθημερινότητά σας!

Τα Nutraceuticals, σε αντίθεση με τα φαρμακευτικά, έχουν τη δυνατότητα να είναι ασφαλή και να βελτιώνουν την υγεία φυσικά. Ορισμένα διατροφικά προϊόντα, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες όπως αλλεργικές αντιδράσεις ως αποτέλεσμα αλληλεπιδράσεων με άλλα διατροφικά ή θεραπευτικά φάρμακα. Τα Nutraceuticals έχουν ισχυρή επίδραση στο σώμα σας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνετε μόνο τις συνιστώμενες ποσότητες ή σύμφωνα με τις οδηγίες του επαγγελματία υγείας σας.

Πώς να τα προμηθευτείτε;

Η πρώτη επιλογή είναι να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή. Η δεύτερη επιλογή είναι να επισκεφτείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα υγείας. Η τρίτη επιλογή είναι να επισκεφτείτε ένα φυσικό κατάστημα. Τέλος, τα άτομα μπορούν να ζητήσουν συμβουλές από το γιατρό τους. Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσετε, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία έχει ελεγχθεί από τρίτους για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα λάβουν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου, τα προβιοτικά, οι πολυβιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά είναι από τα διατροφικά προϊόντα με τις καλύτερες πωλήσεις και την υψηλότερη ποιότητα στην αγορά σήμερα. Αυτά τα συμπληρώματα έχει αποδειχθεί ότι παρέχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία, όπως μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, βελτίωση της πέψης και αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Η διατροφική έρευνα εξελίσσεται συνεχώς, με νέες ανακαλύψεις και καινοτόμες τεχνολογίες. Τα Nutraceuticals είναι μια τέτοια πρόοδος που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ διατροφής και ιατρικής. Έχουν προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον λόγω της δυνητικής διατροφικής τους αξίας, της ασφάλειας, της οικονομικής προσιτότητας και των πολλαπλών θεραπευτικών τους αποτελεσμάτων, και συχνά θεωρούνται ως μια ελκυστική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις συμβατικές θεραπείες. Τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις διάφορες βιολογικές διεργασίες του σώματος, βοηθώντας στην πρόληψη ασθενειών και στη συνολική υγεία και ευεξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρωτεΐνη ενισχύει την ανάπτυξη του ύψους στα κορίτσια

Καρδιακή ανεπάρκεια - Η κατανάλωση λιγότερου αλατιού συνδέεται με καλύτερη ποιότητα ζωής

Ένα αβοκάντο την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 16%

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1: Τι πρέπει να γνωρίζει ο σχολικός νοσηλευτής - webinar

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη των αποξηραμένων σύκων όταν τρώγονται με άδειο στομάχι

Αποξηραμένα σύκα: Τα αποξηραμένα σύκα με άδειο στομάχι προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.