Διατροφή

Μπουφές Γιορτές: Κανόνες ασφαλείας τροφίμων για αποφυγή δηλητηριάσεων

Μπουφές Γιορτές: Κανόνες ασφαλείας τροφίμων για αποφυγή δηλητηριάσεων

Η πρακτική υποδεικνύει πως κανένα φαγητό δεν πρέπει να παραμένει στον μπουφέ για περισσότερο από 2 ώρες.

Μπουφές Γιορτές: Τα λάθη που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων είναι ασυγχώρητα, καθώς μπορούν να καταλήξουν σε περιπέτειες για την υγεία. Πλέον ξέρουμε πως δεν πλένουμε ποτέ τα πουλερικά πριν τα μαγειρέψουμε, αλλά και πως πρέπει να αποθηκεύουμε σωστά τα τρόφιμα στην κατάψυξη, πάντα τυλιγμένα καλά ή μέσα σε δοχεία.  Αντίστοιχος κανόνας ασφαλείας υπάρχει και για τα φαγητά που σερβίρουμε και μένουν για ώρα εκτός ψυγείου. Όπως σε έναν μπουφέ δηλαδή.

Η πρακτική υποδεικνύει πως κανένα φαγητό δεν πρέπει να παραμένει στον μπουφέ για περισσότερο από 2 ώρες. Οι ειδικοί υποδεικνύουν πως το σωστό σερβίρισμα γίνεται σε μικρότερα μπολ και όταν αδειάσουν, τα ξαναγεμίζουμε με το περίσσευμα που έχουμε υποχρεωτικά στο ψυγείο. Αν χρειάζεται ζέσταμα, το κάνουμε αμέσως πριν το σερβίρισμα.  Υπάρχει ωστόσο και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό: όταν βγάζουμε το φαγητό για να συμπληρώσουμε το μπολ και μιλάμε για κρύο πιάτο, η φρέσκια ποσότητα που βγαίνει από το ψυγείο δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από το περίσσευμα που έχει μείνει για ώρα εκτός ψυγείου, καθώς αυτό είναι ένα περιβάλλον που ευνοεί ιδιαιτέρως την εμφάνιση βακτηρίων.

Γιατί να αποφεύγετε τον συνδυασμό κοτόπουλου- μαγιονέζας

Το κοτόπουλο είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από τον περισσότερο κόσμο. Είναι πηγή πρωτεΐνης και διαφόρων θρεπτικών συστατικών γεγονός που δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Η κατανάλωσή του όμως θέλει μέτρο και φυσικά προσοχή κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα κάνουμε. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που κάνουμε είναι κατά την αγορά του, δείτε εδώ τι πρέπει να προσέξετε. Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε είναι ο συνδυασμός τους κρέατος με τη μαγιονέζα. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας;

Κοτόπουλο μαγιονέζα

Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με μαγιονέζα, μπουτάκια με σάλτσα μαγιονέζας, ομελέτα με κοτόπουλο και σως μαγιονέζας. Μπορεί να ακούγονται όλα τόσο νόστιμα και λαχταριστά όμως δεν σας συνιστούμε να τα φάτε. Ο λόγος; Όλα αυτά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι πολύ δυσκολοχώνευτα. Συν ότι η γεύση της μαγιονέζας είναι αρκετά έντονη κάτι το οποίο σημαίνει πως όλος ο κόπος που κάνατε για να έχετε το πιο γευστικό κοτόπουλο θα πάει… χαμένος αφού η γεύση του θα καλυφθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόπος να αλλάξουμε την εξαρτημένη σχέση μας με το φαγητό

Ποια ώρα της ημέρας αυξάνει ο κίνδυνος υπερφαγίας;

Μπελάς τα παιδικά πάρτι για τη σιλουέτα των γονιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.