Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Makhana Matar Curry: Έχετε δοκιμάσει ποτέ πυκνή σάλτσα από κάσιους, σε συνδυασμό με πικάντικη ντομάτα, ζεστό πουρέ ή ρύζι; Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από γεύση και υφές από την Ινδία.


Το Makhana Matar Curry είναι ένα ινδικό νόστιμο πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη που έχει ως βάση τη σάλτσα του. Αυτό το πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο συνοδευτικό για επίσημο δείπνο ή ακόμα και ένα πιάτο για ένα ήσυχο δείπνο με μερικούς φίλους. Το Makhana matar Curry φτιάχνεται με πικάντικη ντομάτα και σάλτσα κάσιους. Είναι συνηθισμένο να σερβίρεται με φρέσκο ζεστό πουρέ ή λευκό ρύζι. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι στα 5 λεπτά και η ώρα που χρειάζεται για να μαγειρευτεί είναι 25 λεπτά. Αν λοιπόν είστε λάτρης της Ινδικής κουζίνας, ξέρετε να μαγειρεύετε και τα ινδικά συστατικά και μπαχαρικά σας είναι οικεία, τότε φτιάξτε την παρακάτω πανεύκολη συνταγή.

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 3 φλιτζάνια παξιμάδι makhana (λέγεται phool makhana)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ¼ του φλιτζανιού αρακά (μπορείτε και κατεψυγμένο)
    Για την σάλτσα:
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι κάσιους
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι σαφείς και πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα για να πετύχει. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη makhana και τα καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν τραγανά (αυτό πρέπει να διαρκέσει για περίπου 3 με 4 λεπτά όχι παραπάνω). Μετά κρατήστε το στην άκρη. Ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κάσιους και το τζίντζερ. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και δοκιμάστε τη φωτιά προσθέτοντας έναν σπόρο κύμινου. Εάν ο σπόρος ραγίσει αμέσως, το λάδι είναι έτοιμο.

Προσθέστε τους σπόρους κύμινου, καθώς οι σπόροι του κύμινου ραγίζουν προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τηγανίζουμε για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να αρχίσει να διαχωρίζεται το λάδι από το μείγμα. Προσθέστε τη ψητή makhana και τον αρακά, ανακατέψτε καλά και προσθέστε περίπου 1 με 1 1/2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να ψηθεί για 6 με 7 λεπτά σε χαμηλή μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αν θέλετε η σάλτσα να είναι περισσότερη μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό. Σβήνετε τη φωτιά προσθέτουμε το garam masala και το κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καλύψτε την πρωτεΐνη σας καθημερινά με ένα γευστικό quiche στον φούρνο

Σούσι από τα βάθη της ανατολής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο

Ποια τρόφιμα έχουν χαμηλό θερμιδικό φορτίο

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon