Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχανικά πρωτεΐνη: Ποια είναι τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης;

Λαχανικά πρωτεΐνη: Ποια είναι τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης;

Λαχανικά πρωτεΐνη: Οι περισσότεροι άνθρωποι προτείνουν ότι τα πράσινα λαχανικά είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά


Περιλαμβάνουμε λαχανικά σε κάθε γεύμα. Όχι μόνο κάνουν τα γεύματά μας ελκυστικά και νόστιμα, αλλά διασφαλίζουν επίσης ότι το σώμα μας λαμβάνει μια ευρύτερη ποικιλία ζωτικών θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι προτείνουν ότι τα πράσινα λαχανικά είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όταν πρόκειται για την κατανάλωση λαχανικών. Λοιπόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι αλήθεια, αλλά η διατροφή σας πρέπει να επικεντρώνεται σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Εάν είστε χορτοφάγος και αναζητάτε τρόπους να προσθέσετε πρωτεΐνη στη διατροφή σας, δοκιμάστε αυτά τα πλούσια σε πρωτεΐνες λαχανικά καθώς η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του σώματός σας. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή και επιδιόρθωση ιστών, καθώς και για την παραγωγή ενζύμων και ορμονών. Η πρωτεΐνη απαιτείται για την ανάπτυξη των οστών, των μυών, του δέρματος και του αίματος και χρησιμεύει ως πηγή ενέργειας. Η πρωτεΐνη μεταφέρει την αιμοσφαιρίνη, η οποία παρέχει οξυγόνο σε όλα τα κύτταρά μας. Επιπλέον, βοηθά επίσης στη μεταφορά μετάλλων και βιταμινών στα κύτταρα που τα απαιτούν. Λόγω αυτών των πλεονεκτημάτων, χρειάζεστε πρωτεΐνη σε καθημερινή βάση.

1. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, χαμηλό σε λιπαρά και λίγες θερμίδες. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, τα οποία υποστηρίζουν την καλή υγεία. Το φυλλικό οξύ, το μαγγάνιο, το κάλιο, ο φώσφορος και οι βιταμίνες Κ και C βρίσκονται όλα στο μπρόκολο. Περιλαμβάνει επίσης γλυκοζινολικά, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμούν τον καρκίνο.

2. Μπιζέλια

Ο αρακάς είναι μια πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Στην πραγματικότητα, αυτές οι μικρές λιχουδιές έχουν λιγότερα λιπαρά και χοληστερόλη. Τα μπιζέλια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο, χαλκό, φώσφορο, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο, σίδηρο και μαγνήσιο. Περιλαμβάνουν επίσης φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η κουμεστρόλη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου. Αν δεν έχετε ακόμη συμπεριλάβει τον αρακά στη διατροφή σας, τώρα είναι η ώρα. Ο αρακάς είναι υπέροχος σε κάρυ, σαλάτες και άλλα πιάτα.

3. Λάχανο

Το λάχανο είναι μια άλλη εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεΐνης. Περιλαμβάνει επίσης φαινολικές χημικές ουσίες, οι οποίες του παρέχουν αντιοξειδωτικά οφέλη. Το λάχανο μπορεί να μαγειρευτεί εύκολα στον ατμό, να βράσει ή να σοταριστεί και να καταναλωθεί σε τακτική βάση για βέλτιστο όφελος. Το κατσαρό λάχανο περιέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, καθώς και βιταμίνες Κ, C, Α και Β6, ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Περιλαμβάνει επίσης λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, οι οποίες έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, αντίστοιχα.

4. Γλυκό καλαμπόκι

Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά το γλυκό καλαμπόκι είναι επίσης λαχανικό! Το γλυκό καλαμπόκι είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε πρωτεΐνη, ικανοποιώντας περίπου το 9 τοις εκατό της πρωτεΐνης που χρειάζεστε κάθε μέρα. Το καλαμπόκι περιέχει επίσης θειαμίνη, βιταμίνες C και B6, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Τα καλαμπόκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή σάντουιτς, σούπες και σαλάτες για να παραμείνετε υγιείς.

5. Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτό το προσαρμόσιμο λαχανικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές κουζίνες. Το κουνουπίδι περιέχει sinigrin εκτός από κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, βιταμίνες C και K και σίδηρο. Αυτό το μόριο γλυκοσινολικού μπορεί να έχει αντικαρκινικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

6. Σπανάκι

Το σπανάκι πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Η πρωτεΐνη, μαζί με τα απαραίτητα αμινοξέα, υποστηρίζεται ότι συμβάλλει στο 30 τοις εκατό των θερμίδων της. Το σπανάκι είναι η δεύτερη πιο πλούσια πηγή πρωτεΐνης στα λαχανικά. Περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ και βιταμίνη C, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός αποτελεσματικού ανοσοποιητικού συστήματος, στην προστασία της όρασης και στην προώθηση της υγιούς ροής του αίματος, μεταξύ άλλων.

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό. Εάν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη καθημερινά, μπορεί να χτίσει μυς, να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους , να αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής, να ενισχύσει τα οστά και να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Έτσι, προσθέστε αυτά τα πλούσια σε πρωτεΐνες λαχανικά στη διατροφή σας και φτιάξτε για τον εαυτό σας νόστιμα αλλά θρεπτικά γεύματα για να παραμείνετε υγιείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δροσιστικές συνταγές κρύας σούπας για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Ποιες τροφές επιτρέπεται να καταναλωθούν στην χορτοφαγική διατροφή;

Πιπεριές: Υπέροχα χρώματα και μοναδικά οφέλη για την υγεία

Μπορούν οι σαλάτες να αποτελέσουν ένα πλήρες γεύμα;

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε άπαχη πρωτεΐνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon