Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κόκορας στιφάδο: Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα στιφάδο;

Κόκορας στιφάδο: Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα στιφάδο;

Κόκορας στιφάδο: Η παρασκευή στιφάδο κόκορα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε αυτό το άπαχο και γευστικό πουλί, που συχνά θεωρείται πιο σκληρό από το κοτόπουλο λόγω της ηλικίας του και της μυϊκής του ανάπτυξης.

Η παρασκευή στιφάδο κόκορα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε αυτό το άπαχο και γευστικό πουλί, που συχνά θεωρείται πιο σκληρό από το κοτόπουλο λόγω της ηλικίας του και της μυϊκής του ανάπτυξης. Το αργό μαγείρεμα είναι το κλειδί για να μαλακώσει το κρέας και να αναδείξει πλούσιες γεύσεις. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.


Συστατικά:

  • 1 κόκορας καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε φέτες
  • 3-4 πατάτες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουτί (14,5 oz) ντομάτες σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προετοιμάστε τον κόκορα: Καθαρίστε και κόψτε τον κόκορα σε εύχρηστα κομμάτια. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.

Ροδίζουμε τον κόκορα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια του κόκορα και ροδίστε από όλες τις πλευρές. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη της γεύσης. Βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε τα λαχανικά: Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.

Ξεφλουδίστε την κατσαρόλα: Ρίξτε το κόκκινο κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και τρίψτε τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο της κατσαρόλας. Αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά να μειωθεί ελαφρώς.

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: Επιστρέψτε τον κόκορα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τις πατάτες, τα μανιτάρια, τις ντομάτες σε κύβους, το ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε να ενωθούν.

Σιγοβράστε: Βράστε το μείγμα και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτοντας κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε: Μόλις το στιφάδο είναι έτοιμο, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης. Ρίξτε το στιφάδο σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Σερβίρετε με ψωμί κρούστας για ένα πλούσιο γεύμα.

Αυτό το στιφάδο κόκορα είναι τέλειο για ένα ζεστό γεύμα, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό από τρυφερό κρέας και πλούσια, αλμυρά λαχανικά. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα νοστιμότατο στιφάδο;

Ratatouille: Ένα πεντανόστιμο στιφάδο λαχανικών

Vegan στιφάδο με κάστανα και μανιτάρια

Μοσχάρι Kondre: Μια εξωτική συνταγή από το Καμερούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon