Διατροφή

Κι όμως το ωμό κακάο είναι υπερτροφή!

Κι όμως το ωμό κακάο είναι υπερτροφή!

Πρόκειται για τον καρπό από τον οποίο φτιάχνεται η σοκολάτα, υπάρχει στο εμπόριο σε μορφή σκόνης και μπορεί να καταναλωθεί σε ροφήματα με γάλα ή φρούτα αλλά και σε γιαούρτι ή δημητριακά πρωινού.

Τα οφέλη του στην υγεία μας

Το κακάο αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ενός νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει θετικά τη διάθεση. Έτσι, η κατανάλωση κακάο μπορεί να βελτιώσει το πώς νιώθουμε, καθώς επίσης να μας δώσει αρκετή ποσότητα αντιοξειδωτικών (φλαβονοειδών), που περιέχονται στον εν λόγω καρπό. Οι Ινδιάνοι Κούνα, που ζουν στα νησιά Σαν Μπλας του Παναμά, εμφανίζουν σπανίως υπέρταση και οι ειδικοί αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στο γεγονός ότι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 5 φλιτζάνια κακάο (με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή), που μεταξύ άλλων βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Τώρα η έρευνα έχει επικεντρωθεί στο πώς μπορεί να βοηθήσει στην υγεία της καρδιάς και να μειώσει τον δείκτη φλεγμονής.

Πόσο σούπερ ήρωας είναι

Έχει αξιοσημείωτες ιδιότητες, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι χρειάζεται να καταναλώνεται με σύνεση, γιατί μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση. Είναι σε κάθε περίπτωση μία πολύ καλή ιδέα για να φτιάχνουμε γλυκά και επιδόρπια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Μυστικά διατροφής που πέτυχαν για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Στη νέα έρευνα σύμφωνα με τον Δρ Ζαχαρίου η ερευνητική ομάδα εστίασε σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και όχι σε μια συγκεκριμένη διατροφή. Επρόκειτο για συστατικά που είτε συμβάλλουν στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον εγκέφαλο είτε καταπολεμούν την επιβαρυντική του δράση.

Η μείωση της ζάχαρης στα συσκευασμένα τρόφιμα θα μπορούσε να αποτρέψει 2,48 εκατ. καρδιαγγειακά νοσήματα

ΗΠΑ Μελέτη: Ένα νέο μοντέλο υγείας και οικονομίας δείχνει σαφώς γιατί είναι επιτακτικό οι παρασκευαστές τροφίμων να μειώσουν την ποσότητα της προστιθέμενης ζάχαρης στα προϊόντα τους.

Δημιουργικοί τρόποι να εντάσσουμε σταφύλια στην καθημερινότητά μας

Επιπλέον, μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Korean Journal of Family Medicine τον Ιανουάριο του 2021 σημείωσε ότι τα σταφύλια έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 (και τα σταφύλια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, καθιστώντας τα κατάλληλο σνακ για άτομα που ζουν με αυτή την πάθηση).

Διατροφικό σχήμα για πιο αποτελεσματικά εμβόλια

Η χορήγηση καθημερινών συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε σε άτομα άνω των 65 ετών βρέθηκε να αυξάνει την ποσότητα αντισωμάτων που παρήγαγαν μετά τον εμβολιασμό κατά της ηπατίτιδας Β και του τετάνου.

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Πώς να φτιάξετε παστίτσιο με τόνο

 Σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με χρήση αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.

Έξι οφέλη από τα νεκταρίνια στην υγεία

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά σε αυτό το φρούτο βοηθούν στην προώθηση διαφόρων πτυχών ευεξίας, όπως η ενίσχυση της ανοσίας, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η προώθηση της μακροζωίας.