Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιταλικά κεφτεδάκια: Κεφτεδάκια με σάλτσα και θαλασσινό αλάτι για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας

Ιταλικά κεφτεδάκια: Κεφτεδάκια με σάλτσα και θαλασσινό αλάτι για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας

Ιταλικά κεφτεδάκια: Τα ιταλικά κεφτεδάκια με σάλτσα είναι ένα εύκολο πιάτο που μπορείτε να το σιγοβράσετε σε αργή κουζίνα να το καταψύξετε ή να το σερβίρετε ζεστό


Αυτά τα ιταλικά κεφτεδάκια σε σάλτσα είναι τρυφερά, γεμάτα γεύση και φτιαγμένα με απλά υλικά για να προσφέρουν την καλύτερη γεύση! Σερβίρετε αυτά πάνω από ζυμαρικά για ένα πλούσιο, αυθεντικό ιταλικό γεύμα που θα μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σας! Αν μεγάλωσες με Ιταλίδα μητέρα, ξέρεις ότι όταν γίνονται συγκεντρώσεις σίγουρα θα σερβίρονται κεφτεδάκια με σάλτσα! Αυτά συνήθως τα σιγοβράζουν σε αργή κουζίνα και είναι πάντα εξαιρετικά τρυφερά και ζουμερά.  Τα ιταλικά κεφτεδάκια σε σάλτσα είναι ένα εύκολο πιάτο που μπορείτε να το σιγοβράσετε σε αργή κουζίνα, να το καταψύξετε ή να το σερβίρετε ζεστό! Αυτό είναι το τέλειο γεύμα για να προετοιμάσετε εκ των προτέρων για να εξοικονομήσετε χρόνο στην κουζίνα, αλλά παρόλα αυτά να σερβίρετε ένα νόστιμο, υγιεινό γεύμα. Τα κεφτεδάκια φτιάχνονται με τρία είδη κρέατος – μοσχαρίσιο κιμά, χοιρινό και μοσχάρι. Τα κρέατα έχουν όλα τη δική τους γεύση και όταν συνδυάζονται eίναι τόσο νόστιμα που θα τα αγαπήσετε.

Συστατικά:

  • Κρέας – Μοσχαρίσιος κιμάς, χοιρινό και βοδινό κρέας χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τέλειας υφής των κεφτεδών.
  • Αυγά- Χρησιμοποιήστε αυγά για να δέσουν τα κεφτεδάκια μεταξύ τους, ώστε να είναι τρυφερά, αλλά να κρατούν το σχήμα τους όταν κόβονται.
  • Ψίχουλα ψωμιού – Τα ιταλικά ψίχουλα ψωμιού είναι τέλεια καρυκευμένα και βοηθούν στην περαιτέρω ωρίμανση των κεφτεδών.
  • Κρεμμύδι – Το τριμμένο κρεμμύδι είναι το μυστικό συστατικό σε αυτούς τους ιταλικούς κεφτέδες. Χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη για να τρίψετε το κρεμμύδι ώστε να προσθέσει υγρό πίσω στους κεφτέδες. Αν ψιλοκόψετε το κρεμμύδι, θα είναι πιο δύσκολο να δέσουν τα κεφτεδάκια και δεν θα είναι τόσο τρυφερά και ζουμερά.
  • Σκόρδο – Το ψιλοκομμένο σκόρδο χρησιμοποιείται τόσο στα κεφτεδάκια όσο και στη σάλτσα, οπότε φροντίστε να πιάσετε δύο βολβούς!
  • Βότανα – Ο μαϊντανός, ο βασιλικός και η ρίγανη ενισχύουν πραγματικά τη γεύση σε αυτό το πιάτο!
  • Tριμμένη ντομάτα – Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μάρκα θρυμματισμένων ντοματών για να φτιάξετε μια γρήγορη και νόστιμη σάλτσα για να σιγοβράσουν τα κεφτεδάκια.

Οδηγίες παρασκευής:

Φτιάξτε τα κεφτεδάκια. Συνδυάστε τον κιμά, τον μοσχαρίσιο, το χοιρινό, τη φρυγανιά, το τριμμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, τα αυγά, το τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύστε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά. Τυλίξτε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε τα κεφτεδάκια προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.

Φτιάξτε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον φρέσκο ​​μαϊντανό, τον βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες θρυμματισμένες. Ανακατεύουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Τέλος πρέπει να πάρετε μια δύσκολη απόφαση, τρώτε αυτά τα κεφτεδάκια ως έχουν ή περιμένετε μέχρι να γίνουν και τα ζυμαρικά;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη μακαρονάδα για τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Μία συνταγή για όλη την οικογένεια!

Φτιάξε κι εσύ Frittata με λαχανικά μέσα σε λίγα λεπτά

Ιταλική συνταγή με μελιτζάνες που θα σας συναρπάσει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon