ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιταλικά κεφτεδάκια: Κεφτεδάκια με σάλτσα και θαλασσινό αλάτι για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας

Ιταλικά κεφτεδάκια: Κεφτεδάκια με σάλτσα και θαλασσινό αλάτι για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας

Ιταλικά κεφτεδάκια: Τα ιταλικά κεφτεδάκια με σάλτσα είναι ένα εύκολο πιάτο που μπορείτε να το σιγοβράσετε σε αργή κουζίνα να το καταψύξετε ή να το σερβίρετε ζεστό

Αυτά τα ιταλικά κεφτεδάκια σε σάλτσα είναι τρυφερά, γεμάτα γεύση και φτιαγμένα με απλά υλικά για να προσφέρουν την καλύτερη γεύση! Σερβίρετε αυτά πάνω από ζυμαρικά για ένα πλούσιο, αυθεντικό ιταλικό γεύμα που θα μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σας! Αν μεγάλωσες με Ιταλίδα μητέρα, ξέρεις ότι όταν γίνονται συγκεντρώσεις σίγουρα θα σερβίρονται κεφτεδάκια με σάλτσα! Αυτά συνήθως τα σιγοβράζουν σε αργή κουζίνα και είναι πάντα εξαιρετικά τρυφερά και ζουμερά.  Τα ιταλικά κεφτεδάκια σε σάλτσα είναι ένα εύκολο πιάτο που μπορείτε να το σιγοβράσετε σε αργή κουζίνα, να το καταψύξετε ή να το σερβίρετε ζεστό! Αυτό είναι το τέλειο γεύμα για να προετοιμάσετε εκ των προτέρων για να εξοικονομήσετε χρόνο στην κουζίνα, αλλά παρόλα αυτά να σερβίρετε ένα νόστιμο, υγιεινό γεύμα. Τα κεφτεδάκια φτιάχνονται με τρία είδη κρέατος – μοσχαρίσιο κιμά, χοιρινό και μοσχάρι. Τα κρέατα έχουν όλα τη δική τους γεύση και όταν συνδυάζονται eίναι τόσο νόστιμα που θα τα αγαπήσετε.

Συστατικά:

  • Κρέας – Μοσχαρίσιος κιμάς, χοιρινό και βοδινό κρέας χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τέλειας υφής των κεφτεδών.
  • Αυγά- Χρησιμοποιήστε αυγά για να δέσουν τα κεφτεδάκια μεταξύ τους, ώστε να είναι τρυφερά, αλλά να κρατούν το σχήμα τους όταν κόβονται.
  • Ψίχουλα ψωμιού – Τα ιταλικά ψίχουλα ψωμιού είναι τέλεια καρυκευμένα και βοηθούν στην περαιτέρω ωρίμανση των κεφτεδών.
  • Κρεμμύδι – Το τριμμένο κρεμμύδι είναι το μυστικό συστατικό σε αυτούς τους ιταλικούς κεφτέδες. Χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη για να τρίψετε το κρεμμύδι ώστε να προσθέσει υγρό πίσω στους κεφτέδες. Αν ψιλοκόψετε το κρεμμύδι, θα είναι πιο δύσκολο να δέσουν τα κεφτεδάκια και δεν θα είναι τόσο τρυφερά και ζουμερά.
  • Σκόρδο – Το ψιλοκομμένο σκόρδο χρησιμοποιείται τόσο στα κεφτεδάκια όσο και στη σάλτσα, οπότε φροντίστε να πιάσετε δύο βολβούς!
  • Βότανα – Ο μαϊντανός, ο βασιλικός και η ρίγανη ενισχύουν πραγματικά τη γεύση σε αυτό το πιάτο!
  • Tριμμένη ντομάτα – Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μάρκα θρυμματισμένων ντοματών για να φτιάξετε μια γρήγορη και νόστιμη σάλτσα για να σιγοβράσουν τα κεφτεδάκια.

Οδηγίες παρασκευής:

Φτιάξτε τα κεφτεδάκια. Συνδυάστε τον κιμά, τον μοσχαρίσιο, το χοιρινό, τη φρυγανιά, το τριμμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, τα αυγά, το τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύστε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά. Τυλίξτε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε τα κεφτεδάκια προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.

Φτιάξτε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον φρέσκο ​​μαϊντανό, τον βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες θρυμματισμένες. Ανακατεύουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Τέλος πρέπει να πάρετε μια δύσκολη απόφαση, τρώτε αυτά τα κεφτεδάκια ως έχουν ή περιμένετε μέχρι να γίνουν και τα ζυμαρικά;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη μακαρονάδα για τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Μία συνταγή για όλη την οικογένεια!

Φτιάξε κι εσύ Frittata με λαχανικά μέσα σε λίγα λεπτά

Ιταλική συνταγή με μελιτζάνες που θα σας συναρπάσει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.