ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ινδικό κοτόπουλο: Κοτόπουλο με άρωμα Ινδίας

Ινδικό κοτόπουλο: Κοτόπουλο με άρωμα Ινδίας

Ινδικό κοτόπουλο: Είναι το πιο νόστιμο άρωμα του πιάτου με κοτόπουλο, το οποίο έχει ζεστές γεύσεις κανέλας, κάρδαμου, αστεροειδή γλυκάνισου και το τέλειο χτύπημα πράσινου τσίλι, πολύ αγαπητό στους λάτρεις του ινδικού φαγητού.

Είναι το πιο νόστιμο άρωμα του πιάτου με κοτόπουλο, το οποίο έχει ζεστές γεύσεις κανέλας, κάρδαμου, αστεροειδή γλυκάνισου και το τέλειο χτύπημα πράσινου τσίλι, πολύ αγαπητό στους λάτρεις του ινδικού φαγητού.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1. 4 μπούτια κοτόπουλου
  2. 4 μπούτια κοτόπουλου
  3. 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  4. 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  5. 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
  6. 3 φύλλα δάφνης
  7. 5 λοβοί ολόκληρου κάρδαμου
  8. ολόκληρος αστεροειδής γλυκάνισος10 σκελίδες σκόρδο7,5 εκ. κομμάτι τζίντζερ
  9. 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  10. 2 μεγάλα κρεμμύδια 200 ml νερό
  11. 6 τσίλι και 4 σκληρά αυγά

 

ΜΕΘΟΔΟΣ

  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι.
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάλτε μέσα το ξυλάκι κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τους λοβούς κάρδαμου και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ζεσταίνουμε μέχρι να σκουρύνουν ελαφρά τα μπαχαρικά .
  •  Ξεφλουδίστε το σκόρδο και το τζίντζερ και στη συνέχεια ψιλοκόψτε και τα δύο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε λίγο νερό ώστε να σχηματίσουν μια πάστα και μετά προσθέστε αυτό στο τηγάνι.
  • Προσθέστε το αλάτι και μαγειρέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
  • Μαγειρέψτε απαλά για άλλα 20 λεπτά.
  • Προσθέστε τα 200 ml νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε απαλά μέχρι να λιώσουν εντελώς τα κρεμμύδια. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πουρέ πατάτας.
  • Φροντίστε να συνεχίσετε να ανακατεύετε και να μην πιάνει ο πάτος. Αυτό που δεν θέλετε να κάνετε είναι να χρωματίσετε τα κρεμμύδια. Προσθέστε νερό 100ml τη φορά αν αρχίσει να πιάνει.
  • Τώρα προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σκεπάστε το και αφήστε το να ψηθεί σε μέτρια φωτιά (αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά)

  • Βράζουμε τα αυγά.
  • Μόλις βράσουν τα αυγά, τα βάζετε κατευθείαν σε κρύο νερό (αυτό διευκολύνει το ξεφλούδισμα) και μετά τα ξεφλουδίζετε και τα ξεφλουδίζετε.
  • Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέστε τα αυγά και μαγειρέψτε για τα τελευταία 10 λεπτά.
  • Τέλος, κόβουμε τα πράσινα τσίλι κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα υπέροχο φαγητό για όλες τις ώρες

Ποια είναι τα καλύτερα φαγητά για να πάρετε μαζί στη δουλειά;

Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο πρωινό για την οικογένειά σας;

Πώς να φτιάξετε τις τέλειες φακές για την οικογένειά σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπαράγγια ψητά με λεμόνι και παρμεζάνα

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και υγιεινό λαχανικό, γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ως μια απολαυστική προσθήκη στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο.

Ρεβίθια: Πώς μπορούν να μας ωφελήσουν στη διαχείριση του διαβήτη;

Με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα ρεβίθια μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, στη βελτίωση της καρδιακής υγείας και στην προώθηση του γενικού καλά της υγείας.

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ.

Τι να μαγειρέψετε για δείπνο στο πάρτι συνταξιοδότησης του άντρα σας;

Μαγειρική σύνταξη: Ο εορτασμός της συνταξιοδότησης του συζύγου σας είναι ένα σημαντικό ορόσημο και το να τον εκπλήξετε με ένα προσεκτικά προετοιμασμένο γεύμα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σηματοδοτήσετε την περίσταση.

Πώς και από ποιον εφευρέθηκε ο καφές;

H αρχή του καφέ: Η προέλευση του καφέ είναι γεμάτη μύθους και ιστορία, με τον πιο δημοφιλή θρύλο να αποδίδει την ανακάλυψή του σε έναν Αιθίοπα κτηνοτρόφο με το όνομα Kaldi τον 9ο αιώνα.