Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ινδικό κοτόπουλο: Κοτόπουλο με άρωμα Ινδίας

Ινδικό κοτόπουλο: Κοτόπουλο με άρωμα Ινδίας

Ινδικό κοτόπουλο: Είναι το πιο νόστιμο άρωμα του πιάτου με κοτόπουλο, το οποίο έχει ζεστές γεύσεις κανέλας, κάρδαμου, αστεροειδή γλυκάνισου και το τέλειο χτύπημα πράσινου τσίλι, πολύ αγαπητό στους λάτρεις του ινδικού φαγητού.

Είναι το πιο νόστιμο άρωμα του πιάτου με κοτόπουλο, το οποίο έχει ζεστές γεύσεις κανέλας, κάρδαμου, αστεροειδή γλυκάνισου και το τέλειο χτύπημα πράσινου τσίλι, πολύ αγαπητό στους λάτρεις του ινδικού φαγητού.


 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1. 4 μπούτια κοτόπουλου
  2. 4 μπούτια κοτόπουλου
  3. 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  4. 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  5. 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
  6. 3 φύλλα δάφνης
  7. 5 λοβοί ολόκληρου κάρδαμου
  8. ολόκληρος αστεροειδής γλυκάνισος10 σκελίδες σκόρδο7,5 εκ. κομμάτι τζίντζερ
  9. 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  10. 2 μεγάλα κρεμμύδια 200 ml νερό
  11. 6 τσίλι και 4 σκληρά αυγά

 

ΜΕΘΟΔΟΣ

  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι.
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάλτε μέσα το ξυλάκι κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τους λοβούς κάρδαμου και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ζεσταίνουμε μέχρι να σκουρύνουν ελαφρά τα μπαχαρικά .
  •  Ξεφλουδίστε το σκόρδο και το τζίντζερ και στη συνέχεια ψιλοκόψτε και τα δύο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε λίγο νερό ώστε να σχηματίσουν μια πάστα και μετά προσθέστε αυτό στο τηγάνι.
  • Προσθέστε το αλάτι και μαγειρέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
  • Μαγειρέψτε απαλά για άλλα 20 λεπτά.
  • Προσθέστε τα 200 ml νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε απαλά μέχρι να λιώσουν εντελώς τα κρεμμύδια. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πουρέ πατάτας.
  • Φροντίστε να συνεχίσετε να ανακατεύετε και να μην πιάνει ο πάτος. Αυτό που δεν θέλετε να κάνετε είναι να χρωματίσετε τα κρεμμύδια. Προσθέστε νερό 100ml τη φορά αν αρχίσει να πιάνει.
  • Τώρα προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σκεπάστε το και αφήστε το να ψηθεί σε μέτρια φωτιά (αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά)

  • Βράζουμε τα αυγά.
  • Μόλις βράσουν τα αυγά, τα βάζετε κατευθείαν σε κρύο νερό (αυτό διευκολύνει το ξεφλούδισμα) και μετά τα ξεφλουδίζετε και τα ξεφλουδίζετε.
  • Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέστε τα αυγά και μαγειρέψτε για τα τελευταία 10 λεπτά.
  • Τέλος, κόβουμε τα πράσινα τσίλι κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα υπέροχο φαγητό για όλες τις ώρες

Ποια είναι τα καλύτερα φαγητά για να πάρετε μαζί στη δουλειά;

Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο πρωινό για την οικογένειά σας;

Πώς να φτιάξετε τις τέλειες φακές για την οικογένειά σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon