Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Η συνταγή της ημέρας: γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Το καλοκαιράκι έρχεται και σιγά σιγά θα εμφανιστούν σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ τα καρπούζια! Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο όλων, ανέκαθεν αποτελούσε ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο και συνήθως το απολαμβάνουμε σκέτο.


Σήμερα θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να κάνετε γλυκό του κουταλιού καρπούζι! Θα χρειαστείτε 1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το λευκό μέρος), 800 γραμμάρια ζάχαρη, 2 κούπες τσαγιού νερό, 100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά), 1 βανίλια και χυμό από 2½ λεμόνια.

Κόβουμε τις φλούδες του καρπουζιού σε κύβους και τους ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με χυμό από 2 λεμόνια και αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα. Έπειτα ξεπλένουμε, σουρώνουμε και στραγγίζουμε τις φλούδες. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη εστία και την αφήνουμε να κάτσει το μείγμα για τουλάχιστον 24 ώρες. Την επομένη ξαναβράζουμε πάλι τις φλούδες, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

• Μια πιο… ριζοσπαστική πρόταση για το καρπούζι είναι να βουτήξετε φέτες καρπουζιού σε λιωμένη σοκολάτα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κλασική συνταγή για υγιεινές μπάμιες με ντομάτα 

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon