Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η μέτρια κατανάλωση ουίσκι και τα οφέλη για τον οργανισμό

Η μέτρια κατανάλωση ουίσκι και τα οφέλη για τον οργανισμό

Παρόλα τα αρνητικά με τα οποία έχουμε συνδέσει το αλκοόλ, η κατανάλωσή του με μέτρο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ευεργετική για τον οργανισμό. Πολύς λόγος έχει γίνει για το ουίσκι και τα οφέλη που δύναται με λελογισμένη πάντα κατανάλωση να προσφέρει στον οργανισμό. Ποια είναι αυτά;

Δεν ανεβάζει απότομα το σάκχαρο στο αίμα

Το ουίσκι είναι ένα αλκοολούχο ποτό που δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει πως η μέτρια κατανάλωσή του είναι ιδανική εάν έχετε διαβήτη ή εάν προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση των υδατανθράκων στη διατροφή σας.

Βελτιώνει την πέψη

Ταλαιπωρείσαι από καούρες και δυσπεψία μετά το φαγητό; Πιες ένα ποτηράκι ουίσκι, το οποίο βοηθά αποδεδειγμένα στη διάσπαση των τροφών, διευκολύνοντας έτσι το στομάχι σας.

Σε βοηθά να χάσεις βάρος

Συγκριτικά με άλλα αλκοολούχα ποτά, το ουίσκι περιέχει λίγες θερμίδες. Καταστέλλει επίσης την όρεξη – αρκεί, βέβαια, να μην το συνδυάσεις με πατατάκια ή ξηρούς καρπούς. Τα στικς καρότου και αγγουριού αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για να μην αυξήσεις τις θερμίδες που θα προσλάβεις, ειδικότερα κατά τις βραδινές ώρες.

Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου

 Με τον ίδιο τρόπο, βελτιώνει και τη λειτουργία της μνήμης, ενώ μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωσή του με μέτρο μπορεί να συμβάλει στη μείωση των πιθανοτήτων για άνοια.

Το ουίσκι αγαπά την καρδιά σου

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει καταπολεμούν την αθηρωματική πλάκα μέσα στις αρτηρίες και την εναπόθεση χοληστερόλης. Με παρόμοιο τρόπο, βοηθώντας την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου μέσα από τις καθαρές αρτηρίες και φλέβες, η μέτρια κατανάλωση ουίσκι συμβάλει και στην προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Μαγιονέζα αβοκάντο: Απολαύστε την αγαπημένη σας σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Μανταρίνια: Σημαντική προσθήκη στον αγώνα κατά της δυσκοιλιότητας

Μανταρίνια: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνη C, τα μανταρίνια μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Close Icon