Η μη συχνή κατανάλωση ψαριών μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν χαμηλά επίπεδα Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους, διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν πιο συρρικνωμένους εγκεφάλους και δεν αποδίδουν στα τεστ μνήμης και νοητικών ικανοτήτων, στα οποία υποβλήθηκαν σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Οι διαφορές αυτές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας δρ Ζάλντι Ταν, αντιστοιχούν σε δύο χρόνια από την φυσιολογική γήρανση του εγκεφάλου. Όσο γερνάμε ο εγκέφαλος σταδιακά συρρικνώνεται, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν τρόποι για να επιβραδύνουμε τη μείωση του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγειονομικές Αρχές σε όλο τον κόσμο συνιστούν την κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων ψαριών την εβδομάδα. Τα «παχιά» ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube