Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η γαλοπούλα και η θερμιδική της αξία

Η γαλοπούλα και η θερμιδική της αξία

Τελικά η γαλοπούλα, είναι τόσο ένοχη, για τα κιλά των Χριστουγέννων;


Η γαλοπούλα, ο «πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού, είναι σε γενικές γραμμές μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή, αφού παρέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών και παράλληλα έχει λιγότερα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες από άλλα είδη κρέατος.

Η γαλοπούλα παρέχει βιταμίνες Β3, Β6 και Β12, χολίνη, σελήνιο και ψευδάργυρο. Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών, αλλά είναι φτωχή σε σίδηρο σε σύγκριση με το κόκκινο κρέας.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας, το ψητό στήθος γαλοπούλας παρέχει μόλις 147 θερμίδες ανά μερίδα 100 γραμμαρίων. Ακριβώς τις ίδιες θερμίδες παρέχουν και οι ψητές φτερούγες γαλοπούλας, ενώ το ψητό μπούτι γαλοπούλας παρέχει 226 θερμίδες ανά μερίδα 100 γραμμαρίων.

Εάν βέβαια επιλέξετε να συνοδεύσετε τη γαλοπούλα με γέμιση, ο αριθμός των θερμίδων του πιάτου θα είναι διπλάσιος ή και υπερδιπλάσιος, ανάλογα βέβαια με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στη γέμιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon