Διατροφή

Google : Δημιουργεί εφαρμογή που μετράει θερμίδες φαγητού μέσω εικόνας

Google : Δημιουργεί εφαρμογή που μετράει θερμίδες φαγητού μέσω εικόνας

Η Google έχει μερικά μεγάλα σχέδια για το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η εταιρεία εργάζεται για τη βελτίωση των αλγορίθμων αναγνώρισης εικόνας ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζει αντικείμενα σε εικόνες

Η εφαρμογή Google Photos επιτρέπει ήδη στους χρήστες να αναζητούν κείμενο και να αναγνωρίζουν εικόνες που περιέχουν αυτά τα αντικείμενα , ακόμα και αν τα ονόματα των αρχείων ή οι λεζάντες τους δεν υποδεικνύουν τα αντικείμενα στις εικόνες. Η τελευταία εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα είναι η ικανότητα της εταιρείας να αναγνωρίζει τα τρόφιμα και να προσδιορίζει τον αριθμό των θερμίδων σε αυτές.

Στη σύνοδο κορυφής Rework Deep Learning στη Βοστώνη των ΗΠΑ, η Google παρουσίασε το έργο Im2Calories, σύμφωνα με μια έκθεση της Popular Science. Ο στόχος πίσω από το έργο είναι να είναι σε θέση να προσδιορίσει τα τρόφιμα από τις φωτογραφίες και να είναι σε θέση να πει πόσες θερμίδες περιέχει το γεύμα. Πρόκειται για μια πολύ συγκεκριμένη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης εικόνας που ακόμη και η Wolfram Alpha προσπαθεί να τελειοποιήσει .

Η ιδιαιτερότητα αυτής της εφαρμογής

  • Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, δεδομένου ότι διαθέτουμε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και ότι η Google μπορεί να κατηγοριοποιεί αυτόματα φωτογραφίες που περιέχουν συγκεκριμένα αντικείμενα σε άλμπουμ. Αλλά το φαγητό φέρνει μαζί του ένα στρώμα πολυπλοκότητας που καθιστά δύσκολο τον υπολογισμό του αριθμού των θερμίδων. Μιλάμε για μερίδες. Το μέγεθος κάθε μερίδας αλλάζει τον αριθμό των θερμίδων και το μέγεθος των μεμονωμένων ειδών διατροφής, όπως τα αυγά. Το έργο Im2Calories της Google φαίνεται να έχει βρει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.
Πως λειτουργεί η εφαρμογή
  • Η έκθεση ισχυρίζεται ότι το Im2Calories σάρωσε μια εικόνα για να ανιχνεύσει τρεις λωρίδες μπέικον, δύο αυγά και δύο τηγανίτες. Το λογισμικό θα μπορούσε επίσης να υπολογίσει το μέγεθος κάθε αντικειμένου τροφής και να αλλάξει ανάλογα τον αριθμό θερμίδων στο γεύμα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι το λογισμικό μπορεί να λειτουργήσει με φωτογραφίες ποιότητας Instagram. Δεν χρειάζεστε κάμερα υψηλής ανάλυσης DSLR για να λειτουργήσει αυτό.
  • Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είναι ακόμη 100% ακριβές. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της πολυπλοκότητας της εργασίας, αλλά θα είναι πολύ χρήσιμο εάν λειτουργεί όπως διαφημίζεται κατά την κυκλοφορία του. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι χρησιμοποιείται από εφαρμογές διατροφής και φυσικής κατάστασης που απαιτούν επί του παρόντος να εισάγετε με μη αυτόματο τρόπο τρόφιμα και μερίδες που έχετε καταναλώσει. Αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και μια διαδικασία που οι άνθρωποι ξεχνούν εύκολα να κάνουν. Ωστόσο, εάν αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σαρώσουν φωτογραφίες και να σας πουν τον αριθμό θερμίδων οποιουδήποτε γεύματος, τότε ξαφνικά γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικές.

Ουσιαστική η βοήθεια της εφαρμογής

  • Σε έναν κόσμο όπου ορισμένες χώρες έχουν περίπου το 20 τοις εκατό του πληθυσμού υπέρβαρο, μια τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ στους ανθρώπους να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Η Google έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτήν την τεχνολογία και από τώρα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία της στο ευρύ κοινό.

Ακολουθεί βίντεο για εφαρμογές διατροφών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσδόκιμο ζωής : Έρευνα ευελπιστεί να το αυξήσει στα ποντίκια

Εμβόλια παιδιά : Η Ε.Ε. εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer

Σιωπηλός δρόμος επεισόδιο 9 Η ζωή του Ιάσονα αποκαλύπτετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιφλεγμονώδης διατροφή - ασπίδα για καρκίνο και διαβήτη

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι λαοί της Μεσογείου ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτός είναι η διατροφή - Το διατροφικό μοτίβο που ακολουθούν τους προσφέρει καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία και τους προστατεύει από αρκετές σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2

Tροφές πλούσιες σε νερό για είστε πάντα ενυδατωμένοι

Ενυδάτωση οργανισμού: Οι ειδικοί γενικά συνιστούν να πίνετε πολλά ποτήρια νερό την ημέρα για να καλύψετε τις ανάγκες ενυδάτωσης. Αλλά ενώ το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό, μπορείτε επίσης να το πάρετε από τα τρόφιμα. Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορούν να συνεισφέρουν μεγάλη ποσότητα νερού στη διατροφή σας.

Ποιες τροφές συμβάλλουν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Τα οστά είναι ένας ζωντανός ιστός που χτίζεται και αποδομείται καθημερινά στο σώμα μας. Για να υπάρξει ένα θετικό ισοζύγιο στο τέλος της ημέρας, πρέπει να υπερτερεί ο σχηματισμός νέου οστού από την αποδόμηση.

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Keto πρωινό συνταγές: Ιδέες για εύκολα και γρήγορα πρωινά, τα οποία μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να σας γεμίσουν με κενές θερμίδες και υπερβολικούς υδατάνθρακες. Ενέργεια και γεύση για το πρωινό σας ξύπνημα!

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Στη νέα έρευνα σύμφωνα με τον Δρ Ζαχαρίου η ερευνητική ομάδα εστίασε σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και όχι σε μια συγκεκριμένη διατροφή. Επρόκειτο για συστατικά που είτε συμβάλλουν στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον εγκέφαλο είτε καταπολεμούν την επιβαρυντική του δράση.