Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γενέθλια συνταγή: Δείπνο γενεθλίων για να φτιάξετε σε όσους έρθουν να σας ευχηθούν

Γενέθλια συνταγή: Δείπνο γενεθλίων για να φτιάξετε σε όσους έρθουν να σας ευχηθούν

Γενέθλια συνταγή: Το Moules-frites είναι ουσιαστικά μύδια μαγειρεμένα σε μια σκορδάτη σάλτσα λευκού κρασιού!


Αν μπορούσατε να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας και να μεταφερθείτε οπουδήποτε, ένα από τα μέρη που θα σκεφτόσασταν, θα ήταν σίγουρα σε ένα γοητευτικό μπιστρό στο Παρίσι. Θα πίνατε μια γουλιά λευκό κρασί και θα τρώγατε μύδια και πατάτες, γνωστό παριζιάνικο έδεσμα. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να γίνει και αν δεν έχετε και την δυνατότητα να το κάνετε για τα γενέθλιά σας που έρχονται, τότε μπορείτε να μεταφερθείτε εκεί νοερά φτιάχνοντας αυτήν την υπέροχη συνταγή με μύδια που όλοι θα λατρέψουν. Το Moules-frites όπως ονομάζεται είναι ουσιαστικά μύδια μαγειρεμένα σε μια σκορδάτη σάλτσα λευκού κρασιού και μπορείτε να το έχετε ως δείπνο των γενεθλίων σας για φίλους έτοιμο και στο τραπέζι σε μόλις τριάντα λεπτά.

Τα συστατικά του είναι σχετικά απλά και πολύ εύκολα να βρεθούν αν δεν τα έχετε ήδη σπίτι και είναι:

Για το Moules frites

  1. ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  2. Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  4. 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τις  πατάτες Herby

  1. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  2. 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε λεπτές φέτες
  3. 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  4. 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  5. 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  6. 2 κιλά μύδια, ξεγονιασμένα και καθαρισμένα καλά
  7. 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  8. ½ φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών ή νερό
  9. Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  10. ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα με το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και τον μαϊντανό να ενωθούν.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σέλινο και το πράσο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Προσθέστε το λευκό κρασί και το ζωμό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να ανοίξουν τα περισσότερα μύδια, 5 με 6 λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που δεν ανοίγουν.

Βήμα 3

Μοιράζουμε τα μύδια σε δύο μπολ και περιχύνουμε τα μύδια με τον υπόλοιπο ζωμό και τα λαχανικά. Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες και το γεύμα μας είναι έτοιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να κάνετε για να γίνετε μικροί σεφ στην κουζίνα του σπιτιού σας;

Τι είναι πιο υγιεινό, το στήθος ή τα μπούτια κοτόπουλου;

7 φρούτα που πρέπει να τρώτε κάθε εβδομάδα για καλύτερη υγεία

Γιατί τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου;

Αποξηραμένα Φρούτα: Δεν είναι μια μαγική λύση, αλλά η τακτική κατανάλωσή του, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού και να του προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Φίλη του πεπτικού συστήματος

Φυτική πρωτεΐνη :Η φυτική πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το πεπτικό σύστημα, υποστηρίζοντας την εντερική λειτουργία, ενισχύοντας την πέψη, παρέχοντας αντιοξειδωτική προστασία και μειώνοντας τον κίνδυνο γαστρεντερικών προβλημάτων.

Χρονοδιατροφή: Η νέα επιστήμη που συνδέει το ρολόι με τη διατροφή

Χρονοδιατροφή: Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας φέρνει μια νέα προσέγγιση στη διατροφή, δίνοντας έμφαση στη σημασία όχι μόνο της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού, αλλά και του σωστού χρόνου.

Close Icon