Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φέτα ρόδι: Εκπληκτική συνταγή για ψητή φέτα με ρόδι

Φέτα ρόδι: Εκπληκτική συνταγή για ψητή φέτα με ρόδι

Φέτα ρόδι: Με το μείγμα των πολύχρωμων συστατικών του, αυτό το ορεκτικό γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της μεσογειακής και της μεσανατολικής κουζίνας.

Αυτή η ψητή φέτα είναι το είδος του πιάτου που αποτελεί απόδειξη της ζωηρής παλέτας των γεύσεων που δημιουργείται όταν μαγειρεύουμε σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Με το μείγμα των πολύχρωμων συστατικών του, αυτό το ορεκτικό γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της μεσογειακής και της μεσανατολικής κουζίνας. Με κάθε μπουκιά, θα βυθίζεστε σε ένα μωσαϊκό γεύσεων που απηχούν γενιές παράδοσης. Αυτό το πιάτο μιλά για τη διασύνδεση του φαγητού και της κληρονομιάς.


Γεύσεις από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής – ρόδι, ελιές, σκόρδο και κουκουνάρι – συνδυάζονται με ένα παρασκεύασμα ελληνικού στιλ ψημένης φέτας για να δημιουργήσουν μια συμφωνία υφών και γεύσεων. Από τους λεπτούς γήινους τόνους από το κουκουνάρι μέχρι το δροσερό ξέσπασμα των σπόρων του ροδιού, κάθε συστατικό αυτού του πιάτου φέρνει τη δική του ιστορία στο πιάτο. Καθώς φτιάχνετε αυτή τη φέτα στο φούρνο, ετοιμαστείτε να συνδέσετε την κουζίνα σας με έναν κόσμο πλούσιας παράδοσης και αξέχαστες γεύσεις.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • ¾ φλιτζάνι σπόροι ροδιού
  • ¾ φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο χοντροκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μελάσα ροδιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, για γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
  • 250 γρ. τυρί φέτα

Οδηγίες παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουκουνάρι, τους σπόρους ροδιού, τις ελιές, το ελαιόλαδο, τη μέντα, τον μαϊντανό, τη μελάσα ροδιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα κατά βούληση.
  • Τοποθετούμε τη φέτα σε ταψί.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα ροδιού πάνω στη φέτα.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  • Σερβίρουμε τη φέτα φούρνου σας με το ρόδι ως ορεκτικό ή σνακ, με κράκερ, πίτα ή φέτες μπαγκέτας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορείτε να φάτε έξω ενώ κάνετε διατροφή;

Τι μπορείτε να φάτε για βραδινό και να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας;

Μια απλή συνταγή για κέικ πίτσας που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά

Γρήγορες και νόστιμες σαλάτες για ένα υγιεινό γεύμα στη δουλειά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon