ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εκπληκτική συνταγή για σουηδικά κεφτεδάκια

Εκπληκτική συνταγή για σουηδικά κεφτεδάκια

Αυτή είναι η συνταγή για τα διάσημα σουηδικά κεφτεδάκια

Τα διάσημα, αφράτα σουηδικά κεφτεδάκια είναι η σίγουρη επιλογή μας.

Τα βήματα είναι πολύ απλά και πλέον όλοι μπορούν να απολαύσουν τις πεντανόστιμες μπουκίτσες.

Υλικά

(Για περίπου 16-20 κεφτεδάκια)

   500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

   250 γραμμάρια χοιρινός κιμάς

   1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

   1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη ή τριμμένη)

   100 γρ. ψωμιού

   1 αυγό

   5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα

   Αλάτι και πιπέρι

Για την cream sauce

   Μια δόση Λάδι

   40γρ. βούτυρο

   40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

   150ml ζωμός λαχανικών

   150ml ζωμός βοδιμού

   150ml κρέμα γάλακτος

   2 κ.γ. σάλτσα σόγιας

   1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Ενώστε τους δύο κιμάδες και ζυμώστε πολύ καλά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί σε ψίχουλα, το αυγό και ζυμώστε.

Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε καλά.

Πλάστε τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες (για να κρατήσουν το σχήμα τους ενώ μαγειρεύουν).

Ζεστάνετε το λάδι

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Όταν είναι ζεστό, προσθέστε απαλά τα κεφτεδάκια σας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Όταν ροδίσουν, τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ για φούρνο.

Βάλτε τα στον φούρνο (σε αέρα 180 ° C ή 160 ° C) και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ακόμη.

Σουηδική cream sauce

Σε ένα τηγάνι, λιώστε 40γρ. βούτυρο.

Ρίξτε τα 40γρ. αλευριού και ανακατέψτε για 2 λεπτά.

Προσθέστε τους ζωμούς και συνεχίστε να ανακατεύετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος τα 2 κουταλάκια σόγιας και την μουστάρδα.

Αφήστε να σιγοβράσει και αφήστε τη σάλτσα να πήξει. Συνεχίστε να ανακατεύετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.