Τα βιολογικά προϊόντα είναι περισσότερο ασφαλή σε σύγκριση με τα συμβατικά , τα οποία είναι ευαίσθητα στην ανάπτυξη μυκήτων, υπό τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες. Σχετικές πληροφορίες μας δίνει Δημήτριος Γρηγοράκης M.Sc.- Κλινικός Διαιτολόγος-διατροφολόγος.
Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι το 77% των συμβατικών προϊόντων περιέχει φυτοφάρμακα. Το 2003 σε έρευνα του πανεπιστήμιου της Washington μετρήθηκαν τα επίπεδα των μεταβολιτών συνθετικών φυτοφαρμάκων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν έως και 6 φορές χαμηλότερα επίπεδα στα παιδιά που κατανάλωναν βιολογικά φρούτα και λαχανικά, σε σχέση με αυτά που κατανάλωναν τρόφιμα συμβατικής παραγωγής.