Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Τα Tweets δείχνουν τους Αμερικανούς να τρώνε πιο υγιεινά στην πανδημία

Διατροφή: Τα Tweets δείχνουν τους Αμερικανούς να τρώνε πιο υγιεινά στην πανδημία

Διατροφή: Η αλλαγή από το γρήγορο φαγητό στη σαλάτα ή ένα μήλο ήταν μόνο μία από τις διατροφικές αλλαγές που οι άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι έκαναν κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.


Είτε πρόκειται για γεγονός είτε για καύχημα, τα tweets υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι έτρωγαν πιο υγιεινά κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID και το κλείσιμο εστιατορίων, διαπιστώνει μια νέα μελέτη. Τα tweets σχετικά με υγιεινά τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 20% μεταξύ Μαΐου 2020 και Ιανουαρίου 2021, ενώ αυτά σχετικά με το γρήγορο φαγητό και το αλκοόλ μειώθηκαν κατά 9% και 11%, αντίστοιχα, σύμφωνα με ερευνητές.

Πανδημία και διατροφή

“Τα ευρήματά μας παρέχουν μια εικόνα για τον αντίκτυπο των παρεμβάσεων στη δημόσια υγεία στην κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ενισχύουν την ιδέα ότι, όταν πρόκειται να επηρεάσει κανείς τις συμπεριφορές υγείας, έχει σημασία το δομημένο περιβάλλον του”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Mark Hernandez, ερευνητής στο MIT. Εργαστήριο Λίνκολν στη Βοστώνη. Η αλλαγή από το γρήγορο φαγητό στη σαλάτα ή ένα μήλο ήταν μόνο μία από τις διατροφικές αλλαγές που οι άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι έκαναν κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας. Παρόλο που τα lockdown και το κλείσιμο εστιατορίων άλλαξαν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έπαιρναν φαγητό και αλκοόλ, η ανάλυση δείχνει ότι ορισμένοι Αμερικανοί ασπάστηκαν εσκεμμένα πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Patterns, βρήκε επίσης συνδέσμους μεταξύ της συμπεριφοράς και της γειτνίασης με παντοπωλεία ή καταστήματα ποτών. Οι άνθρωποι που ζούσαν σε περιοχές με περισσότερα καταστήματα ποτών κατά κεφαλήν ήταν πιο πιθανό να κάνουν tweet σχετικά με το αλκοόλ, σύμφωνα με τη μελέτη. Αντίθετα, οι άνθρωποι που ζούσαν σε περιοχές με περισσότερα παντοπωλεία κατά κεφαλήν και που μπορούσαν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, δημοσίευσαν στο Twitter περισσότερα για υγιεινά τρόφιμα και λιγότερα για γρήγορο φαγητό και αλκοόλ από ό,τι πριν από την πανδημία. Οι συγγραφείς είπαν ότι η ανάλυσή τους καλύπτει κενά από προηγούμενες έρευνες, οι οποίες βασίστηκαν κυρίως σε συμβατικά δεδομένα ερευνών.

“Το Twitter παρέχει ένα παράθυρο στις καθημερινές στάσεις και συμπεριφορές των ανθρώπων που οι έρευνες μπορεί να δυσκολεύονται να καταγράψουν”, δήλωσε η συν-συγγραφέας Nina Cesare, μεταδιδακτορική συνεργάτιδα στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. “Στο πλαίσιο της δίαιτας, τα ημερολόγια τροφίμων και οι αυτοαναφερόμενες διατροφικές συνήθειες είναι διαβόητα επιρρεπείς σε μεροληψία απόκρισης. Οι ανεπιθύμητες αναφορές κατανάλωσης φαγητού στο Twitter μπορεί να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις διατροφικές προτιμήσεις και συνήθειες”, είπε σε δελτίο τύπου της BU.

Σαράντα οκτώ πολιτείες και η Ουάσιγκτον, DC, παρουσίασαν αύξηση στα tweets σχετικά με υγιεινά τρόφιμα. Οι εξαιρέσεις ήταν η Μασαχουσέτη και η Μοντάνα, όπου αυτά τα tweets μειώθηκαν κατά 9,3% και 3,4%, αντίστοιχα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα tweets σχετικά με υγιεινά τρόφιμα σημειώθηκαν στο Ουαϊόμινγκ (αύξηση 62,1%), στο Βερμόντ (αύξηση 57,4%) και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον (αύξηση 46,5%). Τα tweets για γρήγορο φαγητό μειώθηκαν κατά 68% στο Wyoming και 69,4% στο Rhode Island. Οι πολιτείες με τη μεγαλύτερη πτώση στα tweets που σχετίζονται με το αλκοόλ ήταν η Αλάσκα (πτώση 39,7%), η Χαβάη (μείωση 38,7%) και το Βερμόντ (πτώση 37,6%). Έξι πολιτείες σημείωσαν αύξηση στα tweets που σχετίζονται με το αλκοόλ, με τη Νότια Ντακότα να καταγράφει το μεγαλύτερο άλμα (30,6%).

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, “σαλάτα”, “μήλα”, “κοτόπουλο”, “καλαμπόκι”, “αυγά” και “φυστικοβούτυρο” ήταν μεταξύ των όρων υγιεινών τροφίμων που δημοσιεύονταν συχνά στο Twitter. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι όροι για γρήγορο φαγητό και αλκοολούχα ποτά ήταν “McDonalds”, “tequila”, “Taco Bell”, “Starbucks”, “Chick-Fil-A”, “KFC”, “Chipotle”, “Beer,” κρασί”, “βότκα” και “μιμόζα”. Οι ερευνητές είπαν ότι τα νέα ευρήματα δείχνουν την ανάγκη για πολιτικές για την αύξηση της πρόσβασης σε επιλογές υγιεινών τροφίμων, ιδιαίτερα σε περιοχές με λίγα παντοπωλεία.

“Οι πολιτικές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παροχή κινήτρων σε νέα παντοπωλεία να ανοίξουν και να διαθέσουν οικονομικά προσιτά, φρέσκα τρόφιμα ή να επικεντρωθούν στην επένδυση σε τοπικές οικονομίες τροφίμων και στην ενίσχυση των προγραμμάτων πρόσβασης σε τρόφιμα”, δήλωσε ο Hernandez στην ανακοίνωση. “Θα μπορούσαν επίσης να προωθήσουν συνθήκες όπου οι βασικοί εργαζόμενοι έχουν περισσότερο χρόνο και πόρους για πρόσβαση και προετοιμασία υγιεινών τροφίμων”. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά τον Φεβρουάριο, έριξε μια ματιά στη διατροφή και τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ στην εποχή της πανδημίας σε διάφορες χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη από τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης;

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αβοκάντο

Η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών "ρίχνει" την ταχύτητα των ελίτ αθλητών

Διαδεδομένες διατροφικές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon