Διατροφή

Διατροφή σκυλιά : Οι τροφές που είναι κατάλληλες για τους τετράποδους φίλους μας

Διατροφή σκυλιά : Οι τροφές που είναι κατάλληλες για τους τετράποδους φίλους μας

Διατροφή σκυλιά :  Τα σκυλιά έχουν διαφορετικό πεπτικό σύστημα από τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα τρόφιμα που είναι ασφαλή για τους ανθρώπους μπορεί να είναι επιβλαβή ή ακόμη και πολύ επικίνδυνα για τα σκυλιά.

Τα ανθρώπινα τρόφιμα που είναι ασφαλή για σκύλους περιλαμβάνουν

Καρότα

  • Τα καρότα είναι μια υγιεινή τροφή για σκύλους. Το μάσημα σε καρότα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια τους και με άλλο τρόπο να προάγει την καλή οδοντική υγεία.
  •  Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα, το δέρμα και το παλτό ενός σκύλου.
  •  Η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης Α μπορεί να είναι τοξική, οπότε τρέφετε με καρότα ένα σκυλί με μέτρο.

Μήλα

  • Τα μήλα παρέχουν πολλές σημαντικές βιταμίνες για σκύλους, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και Γ.
  • Τα μήλα είναι επίσης μια καλή πηγή ινών, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πέψης ενός σκύλου. Ωστόσο, η κατανάλωση σάπιων μήλων μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από αλκοόλ σε σκύλους.

Άσπρο ρύζι

  • Το μαγειρεμένο, απλό λευκό ρύζι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για ένα σκυλί με αναστατωμένο στομάχι , καθώς είναι εύκολο να αφομοιωθεί και βοηθά στη δέσμευση των κοπράνων.
  • Το λευκό ρύζι μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, επομένως τα σκυλιά με διαβήτη πρέπει να το τρώνε μόνο σε μικρές ποσότητες.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

  • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το τυρί και το απλό γιαούρτι, είναι ασφαλή για τα σκυλιά σε πολύ μικρές ποσότητες.
  • Η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σκυλιά έχουν χαμηλά επίπεδα λακτάσης, ένα πεπτικό ένζυμο που διασπά τα σάκχαρα στο γάλα.
  • Τα σκυλιά με δυσανεξία στη λακτόζη δεν πρέπει να τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα σημάδια δυσανεξίας στη λακτόζη περιλαμβάνουν διάρροια ή έμετο μετά την κατανάλωση οτιδήποτε περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα

Ακολουθεί βίντεο για υγιεινή διατροφή σκύλων

<st

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός Ινδία : Η εξάπλωση του οφείλεται στον στιγματισμό

ΟΠΕΚΑ κοινωνικός τουρισμός : Προχωρά στην υλοποιήση προγραμμάτων Αγροτικής εστίας

Υπέρ Πανσέληνος Ολική έκλειψη Σελήνης : Το ματωμένο φεγγάρι θα λάμψει στον ουρανό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φασολάκια: Ένα πράσινο θαύμα για την υγεία μας

Φασολάκια: Με πλούσια θρεπτικά συστατικά, προστασία της καρδιάς και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τα φασολάκια αξίζουν έναν τόπο στο πιάτο μας για μια ζωή γεμάτη υγεία.