Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Ποιες τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο;

Διατροφή: Ποιες τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο;

Διατροφή: Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας προσφέρει μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους.

Το να έχετε τις πληροφορίες για να κάνετε καλές διατροφικές επιλογές και να είστε σωματικά δραστήριοι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας προσφέρει μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους.


Διατροφή και πρόληψη καρκίνου

«Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως σας παρέχουν θρεπτικά συστατικά και διαιτητικές ίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου μακροπρόθεσμα», δήλωσε η Amy Bragagnini. Είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος διατροφολόγος και ογκολόγος διατροφολόγος που υπηρετεί ως εθνική εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. “Η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων διατηρεί τα γεύματά σας ενδιαφέροντα και υγιεινά. Τα φρέσκα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα ή αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά καθιστούν εύκολη την προετοιμασία των γευμάτων σας”, είπε ο Bragagnini.

Συνιστά να γεμίζετε το μισό από το πιάτο σας με φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα. “Προσθέστε φρέσκα μούρα στο γιαούρτι σας με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά το πρωί. Φάτε μια σκούρα πράσινη φυλλώδη σαλάτα λάχανου για μεσημεριανό γεύμα. Τηγανίστε λίγο σπανάκι, μπρόκολο και λάχανο για να προσθέσετε πάνω από ένα κρεβάτι κουνουπίδι ρυζιού για δείπνο”, πρότεινε ο Bragagnini.  Η πρόσληψη περισσότερων οσπρίων – όπως φασόλια, μπιζέλια και φακές – μπορεί επίσης να προσθέσει θρεπτικά συστατικά. Προτείνει να προσθέσετε μαύρα φασόλια σε μια ομελέτα και να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί καρότου ως βρώσιμο κουτάλι με χούμους για ένα σνακ. Μια μεγάλη κατσαρόλα με σούπα τσίλι ή φακές μπορεί να είναι ένα υγιεινό δείπνο.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως βρίσκονται επίσης στα γεύματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ένα ζεστό μπολ πλιγούρι βρώμης με αποξηραμένα φρούτα για πρωινό, ένα μπολ κριθαριού ολικής αλέσεως με ψητό κοτόπουλο για μεσημεριανό και ένα ρολό ολικής αλέσεως με το βραδινό. Ενώ κάνετε όλες αυτές τις προσθήκες, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που είναι καλύτερα να αφαιρέσετε. Ο Bragagnini προτείνει να αντικαταστήσετε τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα με μια τονοσαλάτα την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, ένα ψητό στήθος κοτόπουλου στο δείπνο ή ένα γεύμα χωρίς κρέας, όπως ζυμαρικά ολικής αλέσεως primavera.

Περιορίστε επίσης τις ποσότητες πρόσθετων σακχάρων και κορεσμένων λιπαρών, πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στην ετικέτα ενός συσκευασμένου τροφίμου. Ένας εγγεγραμμένος διαιτολόγος διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας που να ανταποκρίνεται στους στόχους υγείας σας, τώρα και σε όλη τη ζωή, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκινάκι: «Ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να αποτελέσει αυτόνομη ενότητα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου»

Οι ασθενείς χρειάζονται ακτινοβολία Rx μετά από χειρουργική επέμβαση καρκίνου του μαστού;

Σε ποιες χώρες θεραπεύονται τα παιδιά με καρκίνο;

Ανοιξιάτικα φρούτα: Επιταχύνουν την απώλεια βάρους & ενισχύουν το ανοσοποιητικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon