Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη των πορτοκαλιών στην υγεία

Διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη των πορτοκαλιών στην υγεία

Διατροφή: Το πορτοκάλι είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα σε όλο τον κόσμο.

Τα πορτοκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ως σνακ αλλά και ως βασικό συστατικό συνταγής σε διάφορα πιάτα. Στις μέρες μας ο χυμός πορτοκαλιού είναι αναπόσπαστο μέρος ενός υγιεινού πρωινού, προωθώντας έτσι ένα υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας.


Ολόκληρο πορτοκάλι εναντίον χυμού πορτοκαλιού

Ένα ολόκληρο πορτοκάλι είναι πιο θρεπτικό και υγιεινό από τον χυμό πορτοκαλιού. Αυτό οφείλεται στην παρουσία ινών σε αυτό. Ένα φλιτζάνι ή 240 ml καθαρού χυμού πορτοκαλιού έχει την ίδια ποσότητα φυσικής ζάχαρης με 2 ολόκληρα πορτοκάλια, αλλά είναι λιγότερο χορταστικό λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στον όγκο των κοπράνων σας και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα. Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η κατανάλωση φρούτων είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από το να πίνετε χυμό, καθώς η κατανάλωση χυμού φρούτων μπορεί συχνά να γίνει υπερβολική και μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση θερμίδων.

Οφέλη από την κατανάλωση πορτοκαλιών

Τα πορτοκάλια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Ένα πορτοκάλι προσφέρει το 116,2 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για βιταμίνη C. Η καλή πρόσληψη βιταμίνης C σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου καθώς βοηθά στην ελεύθερων ριζών που προκαλούν βλάβη στο DNA μας.

Αποτρέπει τη φθορά του δέρματος

Τα αντιοξειδωτικά στα πορτοκάλια βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν σημάδια γήρανσης. Ένα πορτοκάλι την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε νέοι ακόμα και στα 50!

Διατηρεί την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο

Τα πορτοκάλια, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες Β6, βοηθούν στην υποστήριξη της παραγωγής αιμοσφαιρίνης και επίσης βοηθούν στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο λόγω της παρουσίας μαγνησίου.

Μειώνει τη χοληστερόλη

Σύμφωνα με μια μελέτη από Αμερικανούς και Καναδούς ερευνητές, μια κατηγορία ενώσεων που βρίσκονται σε φλούδες εσπεριδοειδών που ονομάζονται Πολυμεθοξυλιωμένες Φλαβόνες (PMF) έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τη χοληστερόλη πιο αποτελεσματικά από ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα χωρίς παρενέργειες.

Προφυλάξεις κατά της δυσκοιλιότητας

Τα πορτοκάλια έχουν τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας των εντέρων και του στομάχου, αποτρέποντας το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας σε μεγαλύτερο βαθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Επηρεάζει το πορτοκαλί χρώμα την ψυχολογία μας;

Ποιες τροφές ωφελούν την υγεία μας και πού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon