Διατροφή

Μπάρες Granola: Δημιουργήστε εύκολες μπάρες granola σε λίγα λεπτά

Μπάρες Granola: Δημιουργήστε εύκολες μπάρες granola σε λίγα λεπτά

Μπάρες Granola: Απολαύστε τις μπάρες granola ως σνακ ή θρυμματισμένες πάνω από γιαούρτι ή πλιγούρι βρώμης για πρόσθετη υφή και γεύση.

Οι μπάρες γκρανόλα είναι ένα νόστιμο και βολικό σνακ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με λίγα μόνο υλικά. Αυτές οι μπάρες είναι γεμάτες με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά, καθιστώντας τις μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό ή ένα ενδιάμεσο σνακ. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικές μπάρες δημητριακών.

 

Μπάρες γκρανόλα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα, καρύδια ή πεκάν)
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (όπως σταφίδες, βατόμουρα ή βερίκοκα)
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C.
  • Απλώστε τη βρώμη και τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ομοιόμορφα σε ένα ταψί και ψήστε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. Αφαιρέστε από το φούρνο και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, το φυστικοβούτυρο ή το βούτυρο αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το αλάτι. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και καλά ενωμένο.
  • Ρίξτε το μείγμα μελιού πάνω από τη φρυγανισμένη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα ομοιόμορφα.
  • Ανακατέψτε τα αποξηραμένα φρούτα.
  • Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 9 ιντσών με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη προεξοχή στις πλευρές. Μεταφέρετε το μείγμα granola στο πιάτο και πιέστε το καλά με μια σπάτουλα ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο.
  • Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς στο πιάτο.
  • Χρησιμοποιήστε το χαρτί λαδόκολλας που προεξέχει για να ανασηκώσετε τη γρανίτα από το πιάτο και κόψτε τη σε μπάρες ή τετράγωνα.
  • Αποθηκεύστε τις μπάρες granola σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα ή στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

Αυτές οι σπιτικές μπάρες δημητριακών είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις αγορασμένες στο κατάστημα επιλογές, οι οποίες συχνά περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη συνταγή στις γευστικές σας προτιμήσεις, προσθέτοντας διαφορετικούς ξηρούς καρπούς, φρούτα ή μπαχαρικά. Απολαύστε τα ως σνακ εν κινήσει ή θρυμματισμένα πάνω από γιαούρτι ή πλιγούρι βρώμης για πρόσθετη υφή και γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούμε να καταναλώνουμε ζάχαρη καθημερινά;

Υπό αμφισβήτηση οι συστάσεις που υπονοούν ότι όλες οι πηγές σακχάρων που περιέχουν φρουκτόζη ενέχουν τον ίδιο κίνδυνο

Ιδέες για νόστιμα σνακ με λίγες θερμίδες

7 tips για να επιλέξετε τα καλύτερα protein bars

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.