Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα πορτογαλικό πιάτο με πάπια και ρύζι

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα πορτογαλικό πιάτο με πάπια και ρύζι

Διατροφή: Αν έχετε όρεξη για μία διαφορετική συνταγή, δημιουργήστε πάπια με ρύζι.


Αυτή είναι μια εκδοχή του κλασικού πορτογαλικού πιάτου με πάπια και ρύζι, που χρησιμοποιεί το αρωματικό, λιπαρό ζωμό από την πάπια για να μαγειρέψει το ρύζι.

Πάπια με ρύζι

Συστατικά συνταγής:

  • 1 ολόκληρη πάπια, κομμένη από το περιττό λίπος και αρθρωμένη
  • μικρό πακέτο κόλιανδρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 πράσο (μόνο πράσινη κορυφή, κρατήστε το λευκό μέρος για το ρύζι)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και χυμωμένο

Για το ρύζι

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • κρατημένο λευκό μέρος του πράσου
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 100 γρ chorizo σε κυβάκια
  • φύλλα μέντας ή κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
  • σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Βάζουμε την πάπια στο μεγαλύτερο ταψί σας, καλύψτε με νερό και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τη δάφνη, το θυμάρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κορυφή του πράσου, το κρεμμύδι, το καρότο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ένα τρίψιμο μαύρο πιπέρι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα από την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την πάπια να κρυώσει μέσα στο ζωμό για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε τον ζωμό από την πάπια, κρατώντας τον για να ψηθεί το ρύζι. Αφήνουμε την πάπια να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει αρκετά για να τη χειριστούμε και μετά ψιλοκόβουμε το κρέας μακριά από τα κόκαλα.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Για να φτιάξουμε το ρύζι, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι οι κόκκοι να γίνουν χρυσοί και τραγανοί και να κολλήσουν στο τηγάνι. Προσθέτουμε 400 ml από το ζωμό πάπιας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, σκεπασμένο, χωρίς να ανακατεύουμε, ή μέχρι να φουσκώσει και να στεγνώσει το ρύζι.

ΒΗΜΑ 3

Ανακατεύουμε το κρέας πάπιας και το χυμό πορτοκαλιού μέσα από το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και μετά μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ή κατσαρόλα. Γεμίζουμε με το chorizo και τοποθετούμε το σε ψηλό ράφι στο φούρνο για να ψηθεί για 20-25 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό και χρυσαφί. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου ή μέντας και σερβίρουμε με σαλάτα, αν θέλουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

4 οφέλη του ιβίσκου για την καρδιά μας

Πώς ελέγχονται τα τρόφιμα για ρύπους;

Η βιταμίνη D συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2

Τι είναι η σελινόριζα και γιατί οφείλετε να την εντάξετε στην διατροφή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon