Διατροφή

Διατροφή: Αστέρι Michelin για πρώτη φορά σε vegan εστιατόριο

Διατροφή: Αστέρι Michelin για πρώτη φορά σε vegan εστιατόριο

Διατροφή: Το εστιατόριο, ONA, που βρίσκεται στο μικρό νοτιοδυτικό χωριό Arès, κοντά στο Μπορντό, είναι το πρώτο εστιατόριο με χορτοφαγική κουζίνα, μη ζωικής προέλευσης, που πήρε το αστέρι Michelin - από τότε που δημιουργήθηκε o θεσμός το 1900. 

Το γαλλικό εστιατόριο ONA, που σημαίνει Origine Non Animale ή Non-Animal Origin (μη ζωικής προέλευσης) είναι το πρώτο vegan εστιατόριο που πήρε ένα από τα πολυπόθητα αστέρια Michelin στην ενημέρωση του 2021 στη Γαλλία. Το εστιατόριο που βρίσκεται στο μικρό νοτιοδυτικό χωριό Arès, κοντά στο Μπορντό, είναι το πρώτο εστιατόριο με κουζίνα μη ζωικής προέλευσης που εμφανίστηκε στον οδηγό Michelin στη Γαλλία από τότε που δημιουργήθηκε o θεσμός το 1900.

Το εστιατόριο ONA άνοιξε η αυτοδίδακτη σεφ και πρώην αρχαιολόγος Claire Vallee, με βραδινό μενού επτά πιάτων και τιμή 59 ευρώ. Οι σπεσιαλιτέ του περιλαμβάνουν ραβιόλι με κίτρινα κολοκυθάκια και νιόκι με μαύρη τρούφα, και μια ελβετική σάλτσα λαχανικών.

Η Vallee είπε ότι ένιωσε μεγάλη συγκίνηση, όταν ο διεθνής διευθυντής του οδηγού Michelin την κάλεσε για να της πει ότι το εστιατόριό της, ONA, είχε κερδίσει το βραβείο. “Το μαγείρεμα με την ομάδα μου είναι σαν να παίζεις παράσταση σε ένα θέατρο. Ποτέ δεν ξέρεις πώς το έργο θα ληφθεί πριν το τέλος”, δήλωσε η Vallee.

Η ίδια άνοιξε το εστιατόριο το 2016 με χρηματοδότηση από τη Nef, μια ηθική τράπεζα. Όταν τα χρήματα εξαντλήθηκαν, για να ολοκληρώσει τις εργασίες στο εστιατόριο, η Vallee συγκέντρωσε 80 εθελοντές μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποπεράτωση των εργασιών κατά τη διάρκεια δύο μηνών.

Μιλώντας για την συμπερίληψή της στον κατάλογο Michelin, η vegan chef δήλωσε τα εξής: “Αυτό είναι καλό για την vegan κοινότητα, καθώς αυτό το αστέρι αποτελεί απόδειξη ότι η γαλλική γαστρονομία γίνεται πιο περιεκτική. Αυτά τα φυτικά πιάτα ανήκουν στην γαλλική κουζίνα”.

“Η ομάδα με την οποία συνεργάζομαι είναι πραγματικά περήφανη. Το αστέρι Michelin και το πράσινο αστέρι χρησιμεύουν ως αναγνώριση και πάνε τόσο σε αυτούς, όσο επίσης και στους τοπικούς παραγωγούς και τους αγρότες με τους οποίους συνεργαζόμαστε”.

Τα καταστήματα με vegan κουζίνα έχουν γίνει όλο και πιο περιζήτητα τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τη ραγδαία αυξανόμενη δημοτικότητα της φυτικής διατροφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αντιφλεγμονώδης διατροφή σύμμαχος για το ανοσοποιητικό

Αυτά είναι τα πιο υγιή όσπρια

Καθημερινή αποτοξίνωση χωρίς δίαιτα: Δείτε τον τρόπο, είναι απλός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα