Διατροφή

Cocktail: Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι και δεντρολίβανο

Cocktail: Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι και δεντρολίβανο

Cocktail: Αυτό είναι ένα κοκτέιλ σε μια συνταγή λεμονάδας που λατρεύουμε. Ο συνδυασμός βοτάνων-καρπουζιού είναι νόστιμος και η φυσική γλυκύτητα του καρπουζιού κρατά χαμηλά την προστιθέμενη ζάχαρη.

Μια ιδανική προσθήκη στα κοκτέιλ σας είναι αυτές οι παγωμένες μαργαρίτες είναι υπέροχα αναζωογονητικές και με τις καλοκαιρινές διακοπές είναι η τέλεια στιγμή για να τις δοκιμάσετε. Για περισσότερη διακόσμηση, μπορείτε να αλατίσετε το χείλος των ποτηριών και να γαρνίρετε με μια φέτα καρπούζι.

Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ⅓ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • 6 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 8 υγρές ουγγιές τεκίλα reposado
  • κλωναράκια δεντρολίβανου για το σερβίρισμα
  • φέτες καρπούζι για το σερβίρισμα

Παρασκευή cocktail:

Βήμα 1: Βάλτε 1 φλιτζάνι νερό και 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Αφήνετε να βράσει για 1 ώρα.

Βήμα 2: Σουρώνετε το σιρόπι δεντρολίβανου σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το καρπούζι και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σουρώνετε το μείγμα λεμονάδας και, στη συνέχεια, παγώνετε σε παγοθήκες μέχρι να στερεοποιηθεί, 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3: Ανακατεύετε μαζί το αλάτι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε ένα μικρό ρηχό πιάτο. Βρέξτε ελαφρά τις στεφάνια των 4 ποτηριών με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Τυλίξτε τα γυάλινα στεφάνια σε μείγμα αλατιού-ζάχαρης μέχρι να επικαλυφθούν.

Βήμα 4: Δουλεύοντας σε παρτίδες, ανακατέψτε τους μισούς από τους κατεψυγμένους κύβους καρπούζι-λεμονάδας και 4 ουγγιές τεκίλα σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να λερώσει, προσθέτοντας 1 έως 2 κουταλιές της σούπας νερό όσο χρειάζεται για να βοηθήσετε στην ανάμειξη του μείγματος. Ρίξτε σε έτοιμα ποτήρια. Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κύβους καρπούζι-λεμονάδας και την υπόλοιπη τεκίλα. Γαρνίρετε με κλωναράκια δεντρολίβανου και φέτες καρπούζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε το δικό σας Mojito φράουλα

Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό φράουλα!

5 Top και κλασικά cocktails για τις καλοκαιρινές νύχτες

Φτιάξτε το Βunny Egg για σας και την παρέα σας

2 hot cocktails που θα ξετρελάνουν την παρέα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Χαλβάς με ταχίνι - Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι - Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο.