Διατροφή

Cocktail: Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι και δεντρολίβανο

Cocktail: Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι και δεντρολίβανο

Cocktail: Αυτό είναι ένα κοκτέιλ σε μια συνταγή λεμονάδας που λατρεύουμε. Ο συνδυασμός βοτάνων-καρπουζιού είναι νόστιμος και η φυσική γλυκύτητα του καρπουζιού κρατά χαμηλά την προστιθέμενη ζάχαρη.

Μια ιδανική προσθήκη στα κοκτέιλ σας είναι αυτές οι παγωμένες μαργαρίτες είναι υπέροχα αναζωογονητικές και με τις καλοκαιρινές διακοπές είναι η τέλεια στιγμή για να τις δοκιμάσετε. Για περισσότερη διακόσμηση, μπορείτε να αλατίσετε το χείλος των ποτηριών και να γαρνίρετε με μια φέτα καρπούζι.

Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ⅓ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • 6 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 8 υγρές ουγγιές τεκίλα reposado
  • κλωναράκια δεντρολίβανου για το σερβίρισμα
  • φέτες καρπούζι για το σερβίρισμα

Παρασκευή cocktail:

Βήμα 1: Βάλτε 1 φλιτζάνι νερό και 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Αφήνετε να βράσει για 1 ώρα.

Βήμα 2: Σουρώνετε το σιρόπι δεντρολίβανου σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το καρπούζι και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σουρώνετε το μείγμα λεμονάδας και, στη συνέχεια, παγώνετε σε παγοθήκες μέχρι να στερεοποιηθεί, 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3: Ανακατεύετε μαζί το αλάτι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε ένα μικρό ρηχό πιάτο. Βρέξτε ελαφρά τις στεφάνια των 4 ποτηριών με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Τυλίξτε τα γυάλινα στεφάνια σε μείγμα αλατιού-ζάχαρης μέχρι να επικαλυφθούν.

Βήμα 4: Δουλεύοντας σε παρτίδες, ανακατέψτε τους μισούς από τους κατεψυγμένους κύβους καρπούζι-λεμονάδας και 4 ουγγιές τεκίλα σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να λερώσει, προσθέτοντας 1 έως 2 κουταλιές της σούπας νερό όσο χρειάζεται για να βοηθήσετε στην ανάμειξη του μείγματος. Ρίξτε σε έτοιμα ποτήρια. Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κύβους καρπούζι-λεμονάδας και την υπόλοιπη τεκίλα. Γαρνίρετε με κλωναράκια δεντρολίβανου και φέτες καρπούζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε το δικό σας Mojito φράουλα

Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό φράουλα!

5 Top και κλασικά cocktails για τις καλοκαιρινές νύχτες

Φτιάξτε το Βunny Egg για σας και την παρέα σας

2 hot cocktails που θα ξετρελάνουν την παρέα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.

9 τροφές γεμάτες κάλιο για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Κάλιο διατροφή: Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού, αλλά βοηθά επίσης στη διαχείριση του διαβήτη, προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και ακόμη και καταπολεμά τις μυϊκές κράμπες

Μην συνδυάζετε ποτέ αυτές τις τροφές με λεμόνι

Ανάμειξη λεμόνι: Το λεμόνι είναι ένα πολύ μοναδικό συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στα νοικοκυριά. Χρησιμοποιείται σε γλυκιά σόδα λάιμ, κάρυ κοτόπουλου, γιουβαρλάκια και άλλα νόστιμα παρασκευάσματα.

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο;

Κοτόπουλο: Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές ασφάλειας των τροφίμων και εστιάζοντας στο σχολαστικό μαγείρεμα, μπορείτε να απολαύσετε το κοτόπουλο που είναι ασφαλές για κατανάλωση χωρίς να χρειάζεται να το πλύνετε πριν το μαγείρεμα.

Διατροφικά Tips για άτομα με απώλεια μνήμης

Άνοια:Αν και δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για την πρόληψη της άνοιας, μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αυτές τις τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει στη στήριξη της γνωστικής υγείας.