Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυτό το συστατικό στο γιαούρτι θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα

Αυτό το συστατικό στο γιαούρτι θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα

Το γιαούρτι με μέλι αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής και της ελληνικής κουλτούρας.

Το γιαούρτι με μέλι αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής και της ελληνικής κουλτούρας.


Οι λίγες θερμίδες σε συνδυασμό με την αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης, οδηγούν σε γρήγορο κορεσμό και κλείνουν ιδανικά ένα γεύμα σε μια ελληνική ταβέρνα. Εκτός από νόστιμη επιλογή, θεωρείται και φυσικό βάλσαμο για το μικροβίωμα του εντέρου, όπως διαπίστωσε νεότερη διπλή μελέτη.

«Μας ενδιέφερε να διερευνήσουμε το συνδυασμό γιαουρτιού και μελιού, ο οποίος είναι κοινός στη μεσογειακή διατροφή, και πώς επηρεάζει το γαστρεντερικό μικροβίωμα» αναφέρει σχετικά η Δρ Hannah Holscher, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής, τμήμα του Κολλεγίου Γεωργικών, Καταναλωτικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Ιλινόις και συγγραφέας των δύο μελετών, που δημοσιεύτηκαν στο The Journal of Nutrition.

Το ελληνικό γιαούρτι, συγκεκριμένα, περιέχει προβιοτικά στελέχη όπως το Bifidobacterium animalis εκτός από τις συμβατικές καλλιέργειες προβιοτικών. Η κατανάλωση ορισμένων προβιοτικών έχει αποδειχθεί ήδη ότι προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος και τις τακτικές κινήσεις του εντέρου, ενώ μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεση και τη γνωστική ικανότητα.

«Τα ένζυμα του στόματος, του στομάχου και του εντέρου βοηθούν στην πέψη και διευκολύνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, αλλά μειώνουν επίσης τη βιοποικιλότητα των μικροβίων. Αυτό είναι σπουδαίο όταν πρόκειται για παθογόνα, αλλά όχι απαραίτητα όταν πρόκειται για ωφέλιμα βακτήρια. Θέλαμε να εξετάσουμε αν το μέλι θα μπορούσε να βοηθήσει τα προβιοτικά βακτήρια να επιβιώσουν στο έντερο» εξηγεί η Δρ Holscher.

Σημασία, βέβαια, έχει και να μην το παρακάνουμε με την ποσότητα του μελιού: «Διαπιστώσαμε ότι μια κουταλιά της σούπας μέλι σε μια μερίδα γιαούρτι βοηθά στην υποστήριξη της επιβίωσης των προβιοτικών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μούρα και σπόρους ή ξηρούς καρπούς για μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών» πρότεινε η Δρ Holscher.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χρήσιμες συμβουλές για να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε σωστά

Το μυστικό για πεπτική και εγκεφαλική υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon