Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αβοκάντο: Πώς να διαλέξετε τον καλύτερο καρπό

Αβοκάντο: Πώς να διαλέξετε τον καλύτερο καρπό

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διαλέξετε το καλύτερο.


Τα Υλικά που Θα Χρειαστείτε

1. Ελέγξτε το χρώμα

Το χρώμα του αβοκάντο διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και την ωριμότητα. Τα ανώριμα αβοκάντο έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα, ενώ όσο ωριμάζουν γίνονται πιο σκούρα, μερικές φορές σχεδόν μαύρα.

2. Πιέστε ελαφρά τη φλούδα

Ένα ώριμο αβοκάντο πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό όταν το πιέζετε με τα δάχτυλά σας, αλλά όχι πολύ μαλακό ή με βαθουλώματα, καθώς αυτό σημαίνει ότι είναι υπερώριμο. Αν είναι πολύ σκληρό, χρειάζεται λίγες μέρες για να ωριμάσει.

3. Δοκιμάστε το “τεστ του κοτσανιού”

Αφαιρέστε απαλά το μικρό κοτσάνι στο πάνω μέρος του αβοκάντο:

  • Αν από κάτω το χρώμα είναι πράσινο ή ανοιχτό κίτρινο, το αβοκάντο είναι ώριμο.
  • Αν είναι καφέ, πιθανότατα είναι υπερώριμο.
  • Αν το κοτσάνι δεν αφαιρείται εύκολα, το αβοκάντο δεν έχει ωριμάσει ακόμα.

4. Αποφύγετε τα χτυπημένα αβοκάντο

Ψάξτε για αβοκάντο με λεία, αψεγάδιαστη φλούδα. Τα χτυπήματα μπορεί να σημαίνουν ότι η σάρκα μέσα έχει μαυρίσει.

5. Ωρίμανση στο σπίτι

Αν αγοράσετε άγουρο αβοκάντο, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 2-5 ημέρες. Για πιο γρήγορη ωρίμανση, τοποθετήστε το σε μια χάρτινη σακούλα με μια μπανάνα ή ένα μήλο.

Με αυτές τις συμβουλές, θα επιλέγετε πάντα το καλύτερο αβοκάντο! 🥑

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γλυκά χωρίς γαλακτοκομικά: Δημιουργίες που θα σας εκπλήξουν

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε;

Πώς μπορεί να μην είναι βαρετή η υγιεινή διατροφή;

Salad Dressing: Πώς να φτιάξετε τη δική σας υγιεινή σάλτσα σαλάτας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Close Icon