Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αντιοξειδωτικές αλλά και νηστίσιμες οι σταφίδες

Αντιοξειδωτικές αλλά και νηστίσιμες οι σταφίδες
 
Οι σταφίδες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές, χορταστικές και προσφέρουν μια λύση για ένα νηστίσιμο σνακ αυτές τις ημέρες. Περιέχουν ελάχιστο νάτριο, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και δεν έχουν λιπαρά. Επίσης είναι καλή πηγή σιδήρου, καλίου και σεληνίου, περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
 
Ακόμη, είναι πολύτιμες για το πεπτικό σύστημα. Η σταφίδα χάρη στο υψηλό της περιεχόμενο σε διαλυτές φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και πρεβιοτικά συστατικά αναδεικνύεται σε πολύτιμο βοηθό όσων υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.
 
Επίσης οι σταφίδες είναι πηγή υδατανθράκων που σας δίνουν την ενέργεια που απαιτείται για φορτίσετε τις μπαταρίες σας.  Συνδυάζονται ιδανικά με δημητριακά ή με γιαούρτι για όσους δεν νηστεύουν, αλλά και με καρύδια ή αμύγδαλα για όσους νηστεύουν.
Σημειώστε ότι οι σταφίδες μπορεί να έχουν γλυκιά γεύση, αλλά επειδή ανήκουν στα αποξηραμένα φρούτα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι, η κατανάλωσή τους βοηθά στο να διαρκέσει περισσότερο διάστημα το αίσθημα κορεσμού.
 
Οι έρευνες ακόμη συσχετίζουν την κατανάλωση σταφίδων με τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την μαύρη κορινθιακή σταφίδα η κατανάλωσή της θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Για την κορινθιακή (μαύρου χρώματος) σταφίδα που είναι και κατεξοχήν ελληνικό προϊόν έχει αποδειχθεί με κλινικές μελέτες σε εθελοντές ότι κάνει καλό στην πίεση του αίματος και τη χοληστερόλη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon