Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

31 Ιουλίου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αβοκάντο

31 Ιουλίου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αβοκάντο

31 Ιουλίου: Το αβοκάντο που κάποτε θεωρούνταν ένα περίεργο χρώμα, με παράξενο σχήμα, ανώμαλο φρούτο που οι άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να κόψουν, παρουσιάστηκε με νέο τρόπο και κανονικοποιήθηκε.

Τα αβοκάντο, ειδικά όταν κόβονται σε φέτες και τοποθετούνται σε τοστ, μπορεί να φαινόταν σαν μόδα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αλλά, ευτυχώς, είναι εδώ για να μείνουν. Και για να βεβαιωθούν ότι τους δίνεται η προσοχή που τους αξίζει, έχουν τη δική τους μέρα, την Εθνική Ημέρα Αβοκάντο!


Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Αβοκάντο

Με καταγωγή από το νότιο-κεντρικό Μεξικό, τα αβοκάντο υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά πιθανότατα δεν καλλιεργήθηκαν μέχρι περίπου το 500 π.Χ. Ακόμη και τότε, η πρώτη αναφορά αυτού του φρούτου στην αγγλική γλώσσα δεν ήταν μέχρι το 1696. Μέχρι το 1871, το αβοκάντο είχε εισαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αναπτύχθηκε ιδιαίτερα καλά στην Καλιφόρνια. Αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος, πάνω από 100 χρόνια, για να γίνουν δημοφιλείς στις ΗΠΑ. Αυτό ήταν πιθανώς επειδή το φρούτο φαινόταν εξωτικό και οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματικά δεν ήξεραν τι να το κάνουν ή πώς να κάνουν τις οικογένειές τους να συμφωνήσουν να το φάνε.

Η βιομηχανία του αβοκάντο είχε δεχθεί μεγάλο χτύπημα μετά την τάση της “διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά” της δεκαετίας του 1980 στις ΗΠΑ, έτσι στη δεκαετία του 1990, η βιομηχανία εργάστηκε σκληρά για να εκπαιδεύσει και να κάνει κάποιο δημιουργικό μάρκετινγκ για τον αμερικανικό πληθυσμό. Η ιδέα ήταν να συσχετιστεί το αβοκάντο με λατινικά πιάτα που έφερναν στα φρούτα περισσότερη προσοχή και η ιδέα λειτούργησε. Το αβοκάντο που κάποτε θεωρούνταν ένα περίεργο χρώμα, με παράξενο σχήμα, ανώμαλο φρούτο που οι άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να κόψουν, παρουσιάστηκε με νέο τρόπο και κανονικοποιήθηκε.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν, οι αξίες των καλλιεργειών αυξήθηκαν και η βιομηχανία αβοκάντο στην Καλιφόρνια αναπτύχθηκε αλματωδώς. Η Εθνική Ημέρα Αβοκάντο γιορτάζεται την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, στην κορύφωση της εποχής του αβοκάντο στην Καλιφόρνια. Αλλά, ευτυχώς, τα αβοκάντο μπορούν συνήθως να βρεθούν στα σούπερ μάρκετ όλο το χρόνο για άτομα που θέλουν να τα φάνε όλες τις εποχές του χρόνου. Η Εθνική Ημέρα Αβοκάντο ιδρύθηκε το 2017 και γιορτάζεται κάθε χρόνο και κερδίζει δημοτικότητα από τότε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα αβοκάντο την ημέρα, τη χοληστερόλη κάνει πέρα!

Η διατροφική αξία του καλαμποκιού είναι ανεκτίμητη!

Φτιάξτε τον πιο νόστιμο και πικάντικο σολομό που έχετε φάει ποτέ!

Παγκόσμια Ημέρα Σούσι: Ιστορία και 5 εκπληκτικές συνταγές για σούσι που πρέπει να δοκιμάσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon