Διατροφή

31 Ιουλίου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αβοκάντο

31 Ιουλίου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αβοκάντο

31 Ιουλίου: Το αβοκάντο που κάποτε θεωρούνταν ένα περίεργο χρώμα, με παράξενο σχήμα, ανώμαλο φρούτο που οι άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να κόψουν, παρουσιάστηκε με νέο τρόπο και κανονικοποιήθηκε.

Τα αβοκάντο, ειδικά όταν κόβονται σε φέτες και τοποθετούνται σε τοστ, μπορεί να φαινόταν σαν μόδα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αλλά, ευτυχώς, είναι εδώ για να μείνουν. Και για να βεβαιωθούν ότι τους δίνεται η προσοχή που τους αξίζει, έχουν τη δική τους μέρα, την Εθνική Ημέρα Αβοκάντο!

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Αβοκάντο

Με καταγωγή από το νότιο-κεντρικό Μεξικό, τα αβοκάντο υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά πιθανότατα δεν καλλιεργήθηκαν μέχρι περίπου το 500 π.Χ. Ακόμη και τότε, η πρώτη αναφορά αυτού του φρούτου στην αγγλική γλώσσα δεν ήταν μέχρι το 1696. Μέχρι το 1871, το αβοκάντο είχε εισαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αναπτύχθηκε ιδιαίτερα καλά στην Καλιφόρνια. Αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος, πάνω από 100 χρόνια, για να γίνουν δημοφιλείς στις ΗΠΑ. Αυτό ήταν πιθανώς επειδή το φρούτο φαινόταν εξωτικό και οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματικά δεν ήξεραν τι να το κάνουν ή πώς να κάνουν τις οικογένειές τους να συμφωνήσουν να το φάνε.

Η βιομηχανία του αβοκάντο είχε δεχθεί μεγάλο χτύπημα μετά την τάση της “διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά” της δεκαετίας του 1980 στις ΗΠΑ, έτσι στη δεκαετία του 1990, η βιομηχανία εργάστηκε σκληρά για να εκπαιδεύσει και να κάνει κάποιο δημιουργικό μάρκετινγκ για τον αμερικανικό πληθυσμό. Η ιδέα ήταν να συσχετιστεί το αβοκάντο με λατινικά πιάτα που έφερναν στα φρούτα περισσότερη προσοχή και η ιδέα λειτούργησε. Το αβοκάντο που κάποτε θεωρούνταν ένα περίεργο χρώμα, με παράξενο σχήμα, ανώμαλο φρούτο που οι άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να κόψουν, παρουσιάστηκε με νέο τρόπο και κανονικοποιήθηκε.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν, οι αξίες των καλλιεργειών αυξήθηκαν και η βιομηχανία αβοκάντο στην Καλιφόρνια αναπτύχθηκε αλματωδώς. Η Εθνική Ημέρα Αβοκάντο γιορτάζεται την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, στην κορύφωση της εποχής του αβοκάντο στην Καλιφόρνια. Αλλά, ευτυχώς, τα αβοκάντο μπορούν συνήθως να βρεθούν στα σούπερ μάρκετ όλο το χρόνο για άτομα που θέλουν να τα φάνε όλες τις εποχές του χρόνου. Η Εθνική Ημέρα Αβοκάντο ιδρύθηκε το 2017 και γιορτάζεται κάθε χρόνο και κερδίζει δημοτικότητα από τότε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα αβοκάντο την ημέρα, τη χοληστερόλη κάνει πέρα!

Η διατροφική αξία του καλαμποκιού είναι ανεκτίμητη!

Φτιάξτε τον πιο νόστιμο και πικάντικο σολομό που έχετε φάει ποτέ!

Παγκόσμια Ημέρα Σούσι: Ιστορία και 5 εκπληκτικές συνταγές για σούσι που πρέπει να δοκιμάσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Φράουλες: Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη ή ακόμα και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή φρούτων που αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Πράσινες πιπεριές: Μια νόστιμη προσθήκη για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6 που περιέχει συμβάλλουν στη συνολική υγεία του πεπτικού σας συστήματος.