ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

CDC ηπατίτιδα: Δίνει νέες πληροφορίες για μυστηριώδεις περιπτώσεις ηπατίτιδας σε παιδιά

CDC ηπατίτιδα:  Δίνει νέες πληροφορίες για μυστηριώδεις περιπτώσεις ηπατίτιδας σε παιδιά

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι τι προκαλεί αυτές τις περιπτώσεις ηπατίτιδας, αλλά υποπτεύονται ότι μπορεί να σχετίζεται με έναν αδενοϊό.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνεχίζουν τη διερεύνηση μιας μυστηριώδους εστίας ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά που έχει στοιχίσει πέντε ζωές μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ.
Ανέφερε το πρακτορείο σε πρόσφατη τηλε-ενημέρωσηότι εξετάζουν 109 περιπτώσεις σε 24 πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναφέρει τουλάχιστον 169 περιπτώσεις έως τις 3 Μαΐου.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  έχει επίσης αναφέρει κρούσματα σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, το Ισραήλ, η Δανία και η Ιρλανδία, μεταξύ άλλων.
Τα κρούσματα χρονολογούνται από το 2021.Ο Δρ Jay Butler, αναπληρωτής διευθυντής του CDC για μολυσματικές ασθένειες,είπεΑξιόπιστη πηγήαυτές οι περιπτώσεις χρονολογούνται τον Οκτώβριο του 2021.«Πριν από δεκαπέντε ημέρες, το CDC εξέδωσε μια εθνική προειδοποίηση υγείας για να ενημερώσει τους κλινικούς γιατρούς και τις αρχές δημόσιας υγείας σχετικά με μια έρευνα που αφορούσε εννέα παιδιά στην Αλαμπάμα που εντοπίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022 με ηπατίτιδα ή φλεγμονή του ήπατος και λοίμωξη από αδενοϊό», είπε ο Μπάτλερ.Και τα εννέα παιδιά στην Αλαμπάμα βρέθηκαν θετικά στον αδενοϊό, έναν κοινό ιό που συνήθως προκαλεί ήπια συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης ή στομαχικά και εντερικά προβλήματα. Προέρχονταν από διάφορες περιοχές της πολιτείας.

Ο Δρ Jay Butler, τόνισε ότι όλα αυτά τα παιδιά ήταν προηγουμένως υγιή και δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα.Πρόσθεσε ότι από τις 109 περιπτώσεις που διερευνώνται αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες χρειάστηκαν νοσηλεία και υπήρξαν πέντε θάνατοι.«Χρησιμοποιούμε ένα ευρύ δίχτυ για να αυξήσουμε την κατανόησή μας», είπε. “Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα, θα κοινοποιούμε πρόσθετες πληροφορίες και ενημερώσεις.” Σχετικά με οποιονδήποτε ρόλο μπορεί να παίξει ο COVID-19 σε αυτά, ο Μπάτλερ πρόσθεσε, «δεν γνωρίζουμε περιπτώσεις που συμβαίνουν σε παιδιά που έχουν τεκμηριώσει το COVID-19. Αλλά είναι μια ερώτηση που νομίζω ότι είναι ακόμα αναπάντητη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κωνσταντίνος Συρίγος στο healthweb : ‘’Φτάσαμε στην ανοσία της κοινότητας σε μεγάλο βαθμό’’

Ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά στην ερώτηση αν ο κορωνοϊός μπορεί να έχει κάποια σχέση με την ηπατίτιδα στα παιδιά

Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι σε 64 από τις 92 περιπτώσεις ηπατίιδας είτε οι οικογένειες είχαν σκύλο είτε τα παιδιά είχαν επαφή με σκύλους

Το CDC ανέφερε 109 κρούσματα ηπατικής νόσου σε παιδιά και 5 θανάτους

Δέκα επιπλέον πολιτείες των ΗΠΑ αναφέρουν περιστατικά μυστηριώδους παιδιατρικής ηπατίτιδας που αποτελούν πλέον μέρος μεγαλύτερης διεθνούς επιδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Τα συμπτώματα της μακράς Covid επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους

Long Covid: . Μια μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και το Σύστημα Υγείας Βετεράνων Υποθέσεων του Σεντ Λούις υποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός από μόνος του μπορεί να μην είναι αρκετός για να σταματήσει την ανακάλυψη λοιμώξεων COVID-19 και να αποτρέψει τη μακροχρόνια COVID-19.

Μέχρι 30/6 οι αιτήσεις για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 23:59, μπορούν οι δικαιούχοι γονείς και κηδεμόνες να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για τη σχολική χρονιά 2022- 2023.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Ο λόγος που οι άντρες πάσχουν συχνότερα από ψωρίαση

Ψωρίαση: Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη καταστέλλει την ψωρίαση και ο προστατευτικός ρόλος της παρέχει μια βάση για νέες θεραπευτικές παρεμβάσεις. 

Η μέτρηση γλυκόζης συμβάλλει στην ανίχνευση των αντισωμάτων του κορωνοϊού

Covid-19: Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο προσδιορισμός πρωτεΐνης αντισώματος-ινβερτάσης που βασίζεται σε μετρητή γλυκόζης θα μπορούσε να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2 και η απόδοσή του ήταν συγκρίσιμη με τα εμπορικά διαθέσιμα ELISA.