ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Οι ειδικοί συνιστούν περισσότερη άσκηση για ασθενείς με οστεοπόρωση [vid]

Αθλητισμός: Οι ειδικοί συνιστούν περισσότερη άσκηση για ασθενείς με οστεοπόρωση [vid]

Αθλητισμός: Οι πρώτες οδηγίες άσκησης για ασθενείς με οστεοπόρωση εκδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δείτε αναλυτικά τι συστήνει η Επιτροπή των Εμπειρογνώμων.

Εκατομμύρια άτομα με οστεοπόρωση δεν πρέπει να φοβούνται να ασκούνται τακτικά, λένε οι ειδικοί σε οδηγίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της υγείας των οστών, στη μείωση του κινδύνου πτώσεων και στη βελτίωση της στάσης του σώματος. Η πάθηση, η οποία εξασθενεί τα οστά και τα κάνει πιο πιθανό να σπάσουν, επηρεάζει περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και περισσότερα από 150 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί είναι ο σπασμένος καρπός, το ισχίο και τα οστά της σπονδυλικής στήλης. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι λαμβάνουν νοσοκομειακή περίθαλψη για κατάγματα κάθε χρόνο στο NHS ως αποτέλεσμα της οστεοπόρωσης.

Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει καμία οδηγία στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την ατόμων με οστεοπόρωση. Σχετικές συστάσεις έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά, αλλά θεωρούνται ακόμη προκαταρκτικές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τακτική άσκηση ενισχύει τα οστά, μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων και πτώσεων και βελτιώνει τη στάση του σώματος, καθώς και ενισχύει τη συνολική ψυχική και σωματική υγεία. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό τα άτομα με οστεοπόρωση να ασκούνται τακτικά.

Όμως, η αβεβαιότητα σχετικά με το είδος της σωματικής δραστηριότητας που είναι ασφαλής, ιδιαίτερα αργότερα στη ζωή ή όταν τα οστά έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά, έχουν δημιουργήσει συγχύσεις στην ιατρική κοινότητα ως προς το ποιες ασκήσεις να συστήσουν στους ασθενείς. Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση, μια διεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων εξέτασε τα υπάρχοντα στοιχεία και βασίστηκε στην κλινική γνώση και τη γνώμη των ασθενών για να εκδώσει συστάσεις για τη μεγιστοποίηση της υγείας των οστών με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του κινδύνου κατάγματος. Οι συστάσεις εγκρίθηκαν από τη Βασιλική Εταιρεία Οστεοπόρωσης και δημοσιεύτηκαν στο British Journal of Sports Medicine.

Σύμφωνα με αυτές: τα άτομα με την πάθηση θα πρέπει να ακολουθούν μια ρουτίνα άσκησης που εστιάζει στη μυϊκή ενδυνάμωση δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα και σύντομες εκρήξεις μέτριων δραστηριοτήτων, όπως τζόκινγκ, αερόμπικ ή Zumba. τις περισσότερες μέρες. Και για όσους έχουν υποστεί προηγουμένως κάταγμα σπονδύλου ή που είναι αδύναμοι/ηλικιωμένοι, οι ειδικοί συνιστούν να κάνουν άσκηση χαμηλότερου αντίκτυπου – έως και γρήγορο περπάτημα για 20 λεπτά την ημέρα.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μέτρηση οστικής μάζας: Γρήγορη, μη επεμβατική εξέταση για τη διάγνωση της οστεοπόρωσης

Χαμηλά οιστρογόνα & τεστοστερόνη αυξάνουν τον κίνδυνο ρήξης στροφικού πετάλου του ώμου

Ορμόνες προσδιορίζουν την απώλεια της οστικής μάζας στην εμμηνόπαυση

Αντιμετώπιση καταγμάτων ισχίου ηλικιωμένων με ελάχιστη επεμβατικότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες

Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες (NTD): Πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα 20 παθήσεων που προκαλούνται από μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ιών, βακτηρίων, παρασίτων, μυκήτων και τοξινών.

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

ΠΟΥ: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε επισημάνει ότι η ευλογιά των πιθήκων κυκλοφορεί σε πολλές αφρικανικές χώρες εδώ και δεκαετίες και έχει παραμεληθεί από την άποψη της έρευνας, της προσοχής και της χρηματοδότησης.

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.