Ασφάλιση Υγείας

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος – Πώς κάνετε αίτηση

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος – Πώς κάνετε αίτηση

Voucher 200 ευρώ: Σε εξέλιξη βρισκεται ήδη η εξαργύρωση των voucher των 200 ευρώ του α' κύκλου, με τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών να έχουν ξεκινήσει τις προσφορές. Ενόψει ο β’ κύκλος με νέες κατηγορίες δικαιούχων. Ακουλουθούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τις αιτήσεις και χρονοδιαγράμματα.

Μέχρι την Παρασκευή 16 Απριλίου, θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των επιταγών για το voucher των 200 ευρώ για laptop ή tablet στους δικαιούχους του πρώτου κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν την επιταγή τους μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021. Εντωμεταξύ, τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών έχουν ήδη ξεκινήσει προσφορές.

Αίτηση στην πρώτη φάση κατέθεσαν οι οικογένειες που έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020, ενώ στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο – Ποια είναι τα κριτήρια

Την Τετάρτη 5 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων των voucher των 200 ευρώ στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος. Αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι ημερομηνία γενικής λήξης του προγράμματος είναι στις 30 Ιουλίου 2021.

Πώς κάνετε την αίτηση

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» με τους κωδικούς Taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται, όπως:

  • ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
  • η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση
  • στοιχεία σχετικά με τη φοίτησή τους, όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές
  • η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλούν οι κωδικοί των επιταγών

Ο έλεγχος γίνεται μέσω της διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα, ενώ σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών. Mόλις τερματιστεί η διαδικασία οι αιτούντες λαμβάνουν ένα SMS στο κινητό το οποίο δήλωσαν με την επιταγή ή τις επιταγές τους.

Ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε

Στις σχετικές οδηγίες που εκδόθηκαν, η πλατφόρμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ενημερώνει τους δικαιούχους ότι «σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία των τέκνων (επώνυμο, όνομα κλπ.) δεν εμφανίζονται σωστά στην αίτηση. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι η αναφορά “άρρεν” ή “θήλυ” στο πεδίο όνομα, αντί του πραγματικού ονόματος του παιδιού. Δεν αποκλείονται όμως και άλλα λάθη/ανακρίβειες». Το ονοματεπώνυμο και η ημερομηνία γέννησης των παιδιών δε δύναται να συμπληρωθούν από το δικαιούχο, αλλά αντλούνται αυτόματα από το μητρώο ΑΜΚΑ. Τα λάθη ή ανακρίβειες οφείλονται στο γεγονός ότι το μητρώο δεν είναι σωστά επικαιροποιημένο.

«Η ακρίβεια των στοιχείων αυτών όμως είναι σημαντική, διότι τα στοιχεία διασταυρώνονται στη συνέχεια με τα ηλεκτρονικά μητρώα των εκπαιδευτικών δομών για την επιβεβαίωση της φοίτησης. Αν δεν είναι σωστά ενημερωμένα, τότε πιθανότατα δε θα είναι δυνατή η επιβεβαίωση της φοίτησης και η έγκριση της επιταγής (voucher)» επισημαίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση, οι γονείς θα πρέπει πρώτα να προβούν στη διόρθωση των στοιχείων των παιδιών τους στο μητρώο ΑΜΚΑ, και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης για την επιχορήγηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 15/04 – 3.833 νέα κρούσματα – 104 νεκροί – 819 διασωληνωμένοι

Αυτόφωρο ζητά o εισαγγελέας για όσους διασπείρουν διαδικτυακά να μην εφαρμόζεται το self test

Βία παιδιά: Πώς επηρεάζει την ανάπτυξη του παιδικού εγκέφαλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό, αναμένεται να ανοίξει κάπου στα μέσα Ιουνίου και ο αριθμός των δικαιούχων να σπάει το ρεκόρ προηγούμενων χρόνων.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

Εστίαση : Τα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση της

Εστίαση : Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.