Ασφάλιση Υγείας

Συντάξεις Οκτωβρίου 2023: Πότε γίνονται οι πληρωμές στους συνταξιούχους;

Συντάξεις Οκτωβρίου 2023: Πότε γίνονται οι πληρωμές στους συνταξιούχους;

Συντάξεις Οκτωβρίου 2023: Από τον Οκτώβριο 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Αλλάζουν τα δεδομένα στις συντάξεις Οκτωβρίου και συγκεκριμένα ως προς την ημερομηνία καταβολής τους. Ηκαταβολή των ποσών για τις συντάξεις καθώς και για τους μισθωτούς από εδώ και στο εξής θα πραγματοποιείται μια ημέρα νωρίτερα. Όπως είχε ενημερώσει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (Covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 – πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Πιο αναλυτικά, από τον Οκτώβριο 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Ως εκ τούτου, οι ημερομηνίες για τις συντάξεις είναι οι εξής:

  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/09/2023, ημέρα Τρίτη, για δε τους μισθωτούς στις 28/09/2023, ημέρα Πέμπτη.
  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη, για δε τους μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.

  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών για την εβδομάδα 25-29 Σεπτεμβρίου

Τι αλλάζει στη συνταξιοδότηση των ατόμων με αναπηρία;

Παράλληλη απασχόληση: Οι εισφορές προσμετρώνται στο ύψος της σύνταξης

Πότε θα καταβάλλονται πλέον οι συντάξεις από τον ερχόμενο μήνα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αύριο θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από το 2024, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.

ΔΥΠΑ: Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τη νέα επιχειρηματικότητα

ΔΥΠΑ: Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα με αντικείμενο τη νέα επιχειρηματικότητα για 1.900 ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Τι είναι η αντασφάλιση και πώς λειτουργεί;

Αντασφάλιση: Είναι μια σύμβαση με την οποία μια εξειδικευμένη εταιρεία (ο αντασφαλιστής) αναλαμβάνει μέρος των κινδύνων που αναλαμβάνει ένας ασφαλιστής (η εκχωρούσα εταιρεία) από τον ασφαλισμένο της.