Ασφάλιση Υγείας

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Το επίδομα ανεργίας για τα άτομα που απολύονται μετά από χρόνια απασχόλησης θα προϋπολογίζεται με βάση τον μέσο μισθό τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου, υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των αποδοχών των επιδομάτων ανεργίας.

Υποστηρίζει ένα σύστημα όπου το επίδομα αντιστοιχεί στη διάρκεια της απασχόλησης κάποιου και στις εισφορές που καταβάλλονται στο ταμείο του και στη ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλότερων αποδοχών. Στόχος είναι να εξορθολογιστεί η διαδικασία και να καταστεί πιο οικονομικά αποδοτική για τους αποδέκτες ενοποιώντας τη δομή των επιδομάτων ανεργίας.

Επιπρόσθετα, η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Η πρωτοβουλία αυτή πρόκειται να ξεκινήσει ως πιλοτικό πρόγραμμα σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας το 2024, επιτρέποντας την παρατήρηση των επιπτώσεών της στους ανέργους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καινούργια προγράμματα για 66.300 ανέργους από την ΔΥΠΑ

Παράταση εργασίας για 4.000 άνεργους στην Υγεία με επιδότηση 48 εκατ. ευρώ

ΔΥΠΑ: 1300 μακροχρόνια άνεργοι οι δικαιούχοι για πρόγραμμα επιδότησης

6 καινούργια προγράμματα για 47000 ανέργους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

ΑΑΔΕ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να διορθώσουν τυχόν ανακρίβειες στις φορολογικές τους δηλώσεις ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να εκδώσει ενημερωμένη εκκαθαριστική δήλωση.