Ασφάλιση Υγείας

Παράλληλη απασχόληση: Οι εισφορές προσμετρώνται στο ύψος της σύνταξης

Παράλληλη απασχόληση: Οι εισφορές προσμετρώνται στο ύψος της σύνταξης

Παράλληλη απασχόληση: Ο υπουργός επεσήμανε πως «όποιος έχει δεύτερη δουλειά και πληρώνει περισσότερα ένσημα, θα έχει υψηλότερη σύνταξη».

Η παράλληλη απασχόληση, η οποία περιλαμβάνεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, πρόκειται να είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους εργαζομένους. Αυτό υποστηρίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς τα ένσημα της δεύτερης εργασίας θα συνυπολογίζονται στο τελικό ύψος της σύνταξης του εργαζομένου. Συγκεκριμένα, ο υπουργός επεσήμανε πως «όποιος έχει δεύτερη δουλειά και πληρώνει περισσότερα ένσημα, θα έχει υψηλότερη σύνταξη».

Με αυτό τον τρόπο, οι εισφορές έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα – χωρίς να μπορούν να μειώσουν τον χρόνο στον οποίο συνταξιοδοτείται ο εργαζόμενος. «Η πληρωμή της εισφοράς είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Δεν θα μετριέται ως επιπλέον χρόνος, για να βγαίνει ο ασφαλισμένος νωρίτερα στη σύνταξη. Θα μετριέται, όμως, στο ύψος της σύνταξης». 

Παράλληλη απασχόληση: Ποια είναι τα οφέλη για τον εργαζόμενο;

Οι πολλαπλοί εργοδότες «ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση του εργαζομένου», σύμφωνα με τον υπουργό . Ο ίδιος ανέλυσε το σκεπτικό ότι, «όταν ο εργαζόμενος εξαρτά τη ζωή του και τον μισθό του από έναν εργοδότη, η διαφορά μεταξύ τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διαφορά ισχύος εννοώ. Όταν, όμως, ο εργαζόμενος έχει και εναλλακτική λύση δεύτερου εργοδότη και ο πρώτος εργοδότης ξέρει ότι αυτός έχει ήδη βρει και δεύτερη δουλειά, τότε η διαφορά της ισχύος μεταξύ των δύο μερών μειώνεται δραστικά υπέρ του εργαζομένου».

Τέλος, με βάση τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα σε βάθος τετραετίας (Ιούλιος 2019-Ιούλιος 2023), ενώ παρατηρείται σαφής τάση προς τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης – και τα δύο αυτά στοιχεία δείχνουν θετικές εξελίξεις ως προς τους εργαζομένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα λάθη του υπ. Εργασίας στην κατάργηση της περικοπής του 30% στους συνταξιούχους

Οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Πώς μπορείτε να εργαστείτε από το σπίτι;

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ημέρες καριέρας στην Θεσσαλονίκη 24/2

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 25η «Ημέρα Καριέρας», που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει, μέχρι σήμερα, διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις ξεπερνούν τις 120, με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας