Ασφάλιση Υγείας

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε πιστώνεται – Ποιοι θα λάβουν έξτρα μιάμιση δόση

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε πιστώνεται – Ποιοι θα λάβουν έξτρα μιάμιση δόση

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Στις 31 Μαΐου θα λάβουν οι δικαιούχοι το Επίδομα Παιδιού. Την ίδια ημέρα, όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πληρωθούν και την έξτρα μιάμιση δόση.

Στις 31 Μαΐου θα λάβουν οι δικαιούχοι το Επίδομα Παιδιού. Όπως σημειώνει ο ΟΠΕΚΑ, προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Υπενθυμίζεται ότι αίτηση που αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Την ίδια ώρα, όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πληρωθούν την ίδια ημερομηνία και την έξτρα μιάμιση δόση. Σημειώνεται, ότι η έξτρα δόση δεν συμψηφίζεται με τις δίμηνες δόσεις που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ, ακόμη και αν η αίτηση υποβληθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2023. Συγκεκριμένα, χορηγείται στους δικαιούχους με προσαύξηση του μηνιαίως χορηγούμενου ποσού κατά το ήμισυ.

Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021. Αν, μετά την καταβολή της προσαύξησης, από την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων του φορολογικού έτους 2021 μεταβληθεί η κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος των δικαιούχων για το έτος 2022:

  • εφόσον προκόψει αχρεώστητη, εν όλω ή εν μέρει, καταβολή του επιδόματος, η καταβληθείσα προσαύξηση επιστρέφεται αναλόγως ή
  • εφόσον προκόψει ότι αναδρομικά δικαιούνται μεγαλύτερο ποσό επιδόματος, η προσαύξηση που καταβλήθηκε αυξάνεται αναλόγως, και το υπολειπόμενο ποσό αυτής αποδίδεται στους δικαιούχους μαζί με την καταβολή του ανωτέρω αναδρομικός οφειλόμενου ποσού του επιδόματος.

Επίδομα παιδιού: Πόσα χρήματα δικαιούστε

Το ποσό της επιδόματος ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέχρι τη Δευτέρα

Διακόπτονται προσωρινά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται στις 31/5

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέχρι 30/6 οι αιτήσεις για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 23:59, μπορούν οι δικαιούχοι γονείς και κηδεμόνες να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για τη σχολική χρονιά 2022- 2023.