Ασφάλιση Υγείας

ΟΑΕΔ : Υποχρεώσεις εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα

ΟΑΕΔ : Υποχρεώσεις εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα

ΟΑΕΔ : Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων οφείλουν να ενημερώσουν εντός δέκα (10) ημερών μετά την πρώτη ανανέωση του δελτίου ανεργίας από την έναρξη του προγράμματος.

Σε, αυτό το άρθρο σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε όλες τις υποχρεώσεις που έχετε όταν βρίσκεστε εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Παρακάτω σας αναλύουμε όλα όσα πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα. Κατά την εγγραφή τους στο μητρώο ανέργων, οι συναλασσόμενοι/-ες υποχρεούνται σε:

  • Ενεργή Αναζήτηση Εργασίας*
  • ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας σε περίπτωση που συντρέχει λόγος διαγραφής δελτίου ανεργίας
  • ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας σε περίπτωση μετάβασης στο εξωτερικό άνω των είκοσι (20) ημερών ανά ημερολογιακό έτος ή άνω των είκοσι (20) συνεχόμενων ημερών σε διαφορετικά ημερολογιακά έτη
  • ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας σε περίπτωση αλλαγής στα στοιχεία ταυτοποίησής τους και σε περίπτωση μεταβολής των προσωπικών τους στοιχείων
  • υποχρεωτική συμπλήρωση Ηλεκτρονικού Ερωτηματολογίου (Profiling) πριν από τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ)  (Εδώ θα μπει στη συνέχεια και σχετικός σύνδεσμος για το Profiling)
  • συνεργασία με Εργασιακό Σύμβουλο για τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ) (Αντίστοιχακαι εδώ θα μπει σχετικός σύνδεσμος που θα παραπέμπει στη Συμβουλευτική)
  • δήλωση συμμετοχής ή πρόθεσης συμμετοχής σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ή εκπαίδευσης. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων οφείλουν να ενημερώσουν εντός δέκα (10) ημερών μετά την πρώτη ανανέωση του δελτίου ανεργίας από την έναρξη του προγράμματος ή κατά την πρώτη αυτοπρόσωπη παρουσία στην αρμόδια Υπηρεσία μετά την έναρξη του προγράμματος.

*Η Ενεργή Αναζήτηση περιλαμβάνει :

α) επαφή με δημόσιο και ιδιωτικό γραφείο απασχόλησης,

β) αποστολή αίτησης πρόσληψης απευθείας σε εργοδότες,

γ) διερεύνηση προοπτικών εργασίας μέσω συνδικάτων κ.λπ.,

δ) συμμετοχή σε διαγωνισμούς με σκοπό τη πρόσληψη,

ε) συμμετοχή σε προγράμματα συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, επιχειρηματικών δράσεων και ανάπτυξης δεξιοτήτων, στ) εξασφάλιση αδειών ή και πόρων για την ανάληψη επιχειρηματικών δράσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτός είναι ο τρίτος υποψήφιος για αποχώρηση στο Survivor

16/06: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!…

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι-Βήμα βήμα η διαδικασία της αίτησης

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις ιατρικών εξόδων για μεγαλύτερη έκπτωση στους φόρους

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τα ιατρικά έξοδα που θα εξοφλούνται με κάρτες θα μετρούν διπλά στον υπολογισμό του ορίου 30% του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτει ο φορολογούμενος με e-αποδείξεις.

ΕΛΣΤΑΤ: Αναζητά 60.000 απογραφείς - Οι προϋποθέσεις, τα προσόντα, η αμοιβή

ΕΛΣΤΑΤ: Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών (ΠΚ), για απασχόληση κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου, έως τις 15:00.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 2.000 προσλήψεις ειδικών κατηγοριών - Ποια είναι η διαδικασία υποβολής

ΟΑΕΔ: Ειδικότερα, οι αιτήσεις ξεκινούν από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021 και αφορούν ειδικές κατηγορίες ανέργων (εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ) που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/98.

e-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ: Καταβολές της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 3 εκατ. δικαιούχους ως την Παρασκευή 27/8

e-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ: Καταβολές της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 3 εκατομμύρια δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ την περίοδο 23-27 Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο ξεκινά -από την Τετάρτη 25 Αυγούστου- η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου.

Από αύριο 25/8 η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και κατόπον συνεργασίας με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνονται την ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Επομένως, οι επικουρικές συντάξεις μηνός Ιουλίου 2021 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.