Ασφάλιση Υγείας

ΟΑΕΔ : Οι παροχές των ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας

ΟΑΕΔ : Οι παροχές των ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας

ΟΑΕΔ : Σε αυτό ο άρθρο θα βρεις όλες τις παροχές που δικαιούσθε αν είσαι άνεργος εγγεγραμένος στον ΟΑΕΔ και έχεις στην κατοχή σου κάρτα ανεργίας. Παρακάτω διάβασε και μάθε όλα αυτά που δικαιούσε

Αν κι εσύ λοιπόν διαθέτεις κάρτα ανεργίας, επειδή είσαι εγγεγραμμένος χρήστης στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, τότε πρέπει να ξέρεις ότι ο οργανισμός σε κάνει δικαιούχο και σε ορισμένες παροχές. Αυτές οι παροχές είναι ότι σε ωφελεί στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, αφού σε μοριοδοτεί μέχρι και να μπορείς να εντάζεσε σε ευνοϊκές ρυθμίσεις όπως είναι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Παρακάτω ακολουθεί λίστα και με τα υπόλοιπα προνόμια.

Στην συνέχεια ακολουθεί αναλυτικά τόσο ποιες άλλες ευνοϊκές παροχές δικαιούσε ως εγγεγραμμένος χρήστης αλλά και οι υποχρεώσεις που έχεις ως κάτοχος κάρτας ανεργίας.

Όλα τα προνόμια και τα bonus της κάρτας ανεργίας 

Αρχικά, πέρα από το δικαίωμα για χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις, η κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ παρέχει σε όλους τους ανέργους, επιδοτούμενους ή μη κάποια προνόμια.

 •  Μοριοδότηση στις Προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ
 • Δυνατότητα Συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές (Απασχόληση, Κατάρτιση, Συμβουλευτική)
 •  Δυνατότητα Συμμετοχής σε Προγράμματα Κοινωνικής Προστασίας (Κοινωνικός Τουρισμός, Κατασκηνωτικό).

Ασφάλιση μέσω του ΕΛΕΚΠ – κλάδος ΛΑΕΚ στον κλάδο ασθενείας σε είδος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

 • Παροχές ασθενείας σε είδος σε όσους έχουν πραγματοποιήσει οποτεδήποτε τουλάχιστον 3.000 ημερομίσθια στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας του ΙΚΑ και είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ επί ένα συνεχές δωδεκάμηνο πριν την υποβολή της αίτησής τους για υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ

Προαιρετική Ασφάλιση στους κλάδους σύνταξης και ΕΤΕΑ (Επικουρική Ασφάλιση) μέσω του ΕΛΕΚΠ – κλάδος ΛΑΕΚ

 • Οι άνεργοι (άνδρες άνω των 60 ετών, γυναίκες άνω των 55 ετών) που δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης προκειμένου να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις θεμελίωσης της σύνταξής τους στο ΙΚΑ, πρέπει να έχουν εγγραφεί ως άνεργοι στον ΟΑΕΔ και να κατέχουν δελτίο ανεργίας για 12 τουλάχιστον συνεχείς μήνες πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής, να εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν ενεργό δελτίο ανεργίας.

6. Ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ (ΚΟΤ)

 • Χορηγείται σε όσους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ , εφόσον ισχύουν και άλλες προϋποθέσεις που ελέγχονται από τον αρμόδιο Φορέα.

Μειώσεις ή Απαλλαγές από τη φορολογική αρχή (ΕΝΦΙΑ κ.λπ.)

 Ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν σε δάνεια, οφειλές κλπ (Νόμος Κατσέλη)

 • Τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να προσκομίζονται, ώστε ο δικαστής να έχει πλήρη γνώση για την κατάσταση του δανειολήπτη – οφειλέτη αλλά και να είναι παραδεκτή η αίτηση είναι τα εξής: 1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του αιτούντος (από το Δήμο ή τα ΚΕΠ), 2. Τα έξοδα διαβίωσης (ενοίκιο, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κοινόχρηστα, κινητό τηλέφωνο κλπ), 3. Τα εισοδήματα του αιτούντος (μισθός, σύνταξη, ενοίκιο ή από άλλη πηγή), 4. Πρόσφατες καταστάσεις οφειλών του νόμου από τις Τράπεζες, 5. Κάρτα ανεργίας & βεβαίωση ΟΑΕΔ περί επιδότησης ή μη σε περίπτωση ανέργου.

 Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

. Δυνατότητα Συμμετοχής σε προσφορές επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα

 Ωφελούμενοι διαφόρων παροχών (π.χ. επίδομα θέρμανσης)

 • Η αίτηση γίνεται μέσω TAXIS-NET

 Πιθανά οφέλη από παροχές Δήμων (π.χ. δημοτικά κολυμβητήρια, δημοτικά θέατρα)

Η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ προσφέρει: 

 • Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους
 • Μνημεία
 • Μουσεία.

Ακολουθεί βίντεο για τον ΟΑΕΔ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 29/04/21

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test

ΟΑΕΔ : Κατέβαλε το δώρο πάσχα και τα επιδόματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υγεία και Ασφάλεια: Εθνική Στρατηγική για την προστασία των εργαζόμενων

Την βελτίωση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με στοχευμένες παρεμβάσεις, αλλά και ένα νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, περιλαμβάνει η Εθνική Στρατηγική που υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.

e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία "προαιρετική συνέχιση ασφάλισης για μη μισθωτούς"

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών, που παρέχει διευκόλυνση στους Μη Μισθωτούς που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.