Ασφάλιση Υγείας

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό, αναμένεται να ανοίξει κάπου στα μέσα Ιουνίου και ο αριθμός των δικαιούχων να σπάει το ρεκόρ προηγούμενων χρόνων.

Πιο συγκεκριμένα οι αιτήσεις θα διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο που είχαν γίνει και πέρισυ, αφού στόχο αποτελεί το γεγονός ότι θέλουν να υπάρξει επανάληψη της περσινής φόρμουλας η οποία κατάφερε να οδηγήσει στην έκδοση 370.000 voucher. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι φετινοί δικαιούχοι θα ξεπερνάνε τις 300.000.

Το 2020, θυμηθείτε ότι ο αριθμός των δικαιούχων τριπλασιάστηκε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει το πρόγραμμα το συνολικό ύψος των 30 εκατομμυρίων ευρώ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τριπλασιάσει και τον αριθμό των ωφελούμενων . Έτσι πέρισυ είχαμε 300.000 σε αντίθεση με το 2019 που έφταναν τους 140.000.

Τι εξετάζει το επιτελείο του ΟΑΕΔ

 • Το επιτελείο του ΟΑΕΔ, με βάση τα παραπάνω εξετάζει την πιθανότητα να τριπλασιάσει το κονδύλι και να υπερδιπλασιάσει τους ωφελούμενους οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν οικονομικές διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία για 6 διανυκτερεύσεις.

Ποιοι θεωρούνται δικαιούχοι

Ως δικαιούχοι ορίζονται, εφέτος όσοι κατά το προηγούμενο έτος πληρούσαν  κάποιες από τις ακόλουθες προϋποθέσεις  .

 •  Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας).
 • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
 • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.
 • Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
 • Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Παράταση ισχύ περσινού Voucher

 • Τα περσινά voucher, του προγράμματος τουρισμός για όλους πήραν παράταση και έχουν ισχύ μέχρι τις 31/12/21. Ακόμα δίνονται οι περισσότερες επιλογές αξιοποίησης τους μεταξύ των καταλυμάτων που εντάχθηκαν στο Μητρώο παρόχων. Τέλος να σημειωθεί ότι οι διανυκτερεύσεις αγγίζουν τις 6.

Τι αφορά η επιδότηση του voucher

 • 2 ή 3 Διανυκτερεύσεις
 • Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40ευρώ/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους)
 • 4 Διανυκτερεύσεις
 • Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30 ευρώ/την ημέρα/το άτομο.
 • Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ, με ανώτερο ποσό τα 30 ευρώ/την ημέρα/το άτομο.

Ακολουθεί βίντεο για την παράταση των περσινών voucher του Κοινωνικού τουρισμού μέχρι τις 31/12/21

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 142 : Η σύλληψη του Δούκα

Έλενα Ράπτη-Κίμων Μπάλας : Τίτλοι τέλους στον γάμο τους

Σπάνια διαταραχή αμυγδαλεκτομής σε Αυστραλιανή γυναίκα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οικογενειακή ασφάλεια υγείας – Τι να προσέξετε;

Τα τελευταία έτη όλο και περισσότερες οικογένειες επιλέγουν να κάνουν οικογενειακή ασφάλεια υγείας. Τι είναι η οικογενειακή ασφάλεια υγείας και ποια η διαφορά από τα ατομικά συμβόλαια Υγείας;

Υγεία και Ασφάλεια: Εθνική Στρατηγική για την προστασία των εργαζόμενων

Την βελτίωση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με στοχευμένες παρεμβάσεις, αλλά και ένα νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, περιλαμβάνει η Εθνική Στρατηγική που υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.

e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία "προαιρετική συνέχιση ασφάλισης για μη μισθωτούς"

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών, που παρέχει διευκόλυνση στους Μη Μισθωτούς που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.