Ασφάλιση Υγείας

ΟΑΕΔ : Κάρτα ανεργίας και επαγγελματική κατάρτιση όσα ορίζονται από τον νόμο

ΟΑΕΔ : Κάρτα ανεργίας και επαγγελματική κατάρτιση όσα ορίζονται από τον νόμο

ΟΑΕΔ : Σε αυτό το άρθρο, σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε όλα όσα ορίζονται από τον νόμο για τα άτομα που διαθέτουν κάρτα ανεργίας και ταυτόχρονα γίνονται δεκτά σε κάποιο κέντρο κατάρτισης.

Αν και εσείς ανήκετε στην ημερίδα των πολιτών, που διαθέτουν ενεργό δελτίο ανεργίας και ταυτόχρονα γίνονται δεκτά σε κάποιο ίδρυμα επαγγελματικής κατάρτισης , σας παραθέτουμε όλα όσα ορίζονται για αυτή την κατηγορία και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να κρατήσετε ενεργή την κάρτα σας.

Παρακάτω σας εκθέτουμε αναλυτικά τον νόμο και όλα όσα ορίζονται με βάση αυτόν. Ακόμα αναφέρουμε προυποθέσεις και ότι χρειάζεται για να κρατήσετε το δικαίωμα του ανέργου.

Τι ορίζει ο νόμος

  • Βάσει της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 34 του Ν. 4554/2018), οι εγγεγραμμένοι/-ες στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, παραμένουν εγγεγραμμένοι/-ες και ο χρόνος εκπαίδευσής τους ή επαγγελματικής κατάρτισής τους υπολογίζεται ως χρόνος ανεργίας, εφόσον:
  • υποβάλλουν στο ΚΠΑ2 αρμοδιότητας, Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις (Δείτε εδώ την Υπεύθυνη Δήλωση)
  • είναι εγγεγραμμένοι/-ες στο μητρώο ανέργων τουλάχιστον για τέσσερις (4) μήνες κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν την έναρξη του προγράμματος
  • δηλώσουν τα στοιχεία του προγράμματος αυτού στον ΟΑΕΔ το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών μετά την πρώτη ανανέωση του δελτίου ανεργίας από την έναρξη του προγράμματος ή κατά την πρώτη μετά την έναρξη του προγράμματος αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην αρμόδια Υπηρεσία
  • έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο (2) ημερολογιακά έτη από το πέρας τυχόν προηγούμενης συμμετοχής τους σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης.

Δικαιώματα ανέργων κατά την επαγγελματική κατάρτιση

  • Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους ή της επαγγελματικής κατάρτισής τους, έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους λοιπούς εγγεγραμμένους πολίτες.
  • Όσοι/-ες δεν πληρούν τις αναφερόμενες προϋποθέσεις διαγράφονται από το μητρώο ανέργων για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα και έχουν δικαίωμα επανεγγραφής με την ολοκλήρωση του προγράμματος.
    Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο ανέργων έχουν μόνο όσοι/-ες δικαιούνται τακτική επιδότηση ανεργίας και παραμένουν εγγεγραμμένοι/-ες για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επιδότησή τους.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τον ΟΑΕΔ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΠΑΛ : Θέμα έκθεσης Πανελληνίων

Αγγελική επεισόδιο 145 : Ο Παύλος παραδέχεται έναν φόνο

Κατερίνα Καινούργιου : Το Open μοιράζει εξώδικά ώστε να μην την χάσει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι-Βήμα βήμα η διαδικασία της αίτησης

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις ιατρικών εξόδων για μεγαλύτερη έκπτωση στους φόρους

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τα ιατρικά έξοδα που θα εξοφλούνται με κάρτες θα μετρούν διπλά στον υπολογισμό του ορίου 30% του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτει ο φορολογούμενος με e-αποδείξεις.

ΕΛΣΤΑΤ: Αναζητά 60.000 απογραφείς - Οι προϋποθέσεις, τα προσόντα, η αμοιβή

ΕΛΣΤΑΤ: Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών (ΠΚ), για απασχόληση κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου, έως τις 15:00.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 2.000 προσλήψεις ειδικών κατηγοριών - Ποια είναι η διαδικασία υποβολής

ΟΑΕΔ: Ειδικότερα, οι αιτήσεις ξεκινούν από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021 και αφορούν ειδικές κατηγορίες ανέργων (εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ) που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/98.

e-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ: Καταβολές της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 3 εκατ. δικαιούχους ως την Παρασκευή 27/8

e-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ: Καταβολές της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 3 εκατομμύρια δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ την περίοδο 23-27 Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο ξεκινά -από την Τετάρτη 25 Αυγούστου- η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου.

Από αύριο 25/8 η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και κατόπον συνεργασίας με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνονται την ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Επομένως, οι επικουρικές συντάξεις μηνός Ιουλίου 2021 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.