Ασφάλιση Υγείας

ΟΑΕΔ: 86.000 νέες θέσεις εργασίας για το 2022 προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

ΟΑΕΔ: 86.000 νέες θέσεις εργασίας για το 2022 προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

ΟΑΕΔ: "Ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022. Έχουμε πόρους που θα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφετέρου από το ΕΣΠΑ. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει. Τα προγράμματα αυτά έχουν μια στόχευση η οποία δεν είναι μόνο ηλικιακή αλλά και γεωγραφική", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ για τον απολογισμό του έτους.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ εντός του 2022, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από επίσκεψή του στον Οργανισμό για τον απολογισμό της χρονιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο: “τα προγράμματα θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για μια πιο μόνιμη απασχόληση είτε στην εταιρεία στην οποία απασχολείται ο εργαζόμενος μέσω ενός επιδοτούμενου προγράμματος είτε σε κάποια άλλη επιχείρηση καθώς θα έχει την προϋπηρεσία εκείνη που θα τον κάνει πιο ελκυστικό για τον εργοδότη. Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορούμε να παρακολουθούμε ποια προγράμματα είναι τα πιο αποτελεσματικά ώστε ακριβώς να δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους για μια πιο μόνιμη συμμετοχή στη αγορά εργασίας έτσι ώστε να μπορούμε να χτίσουμε τα μελλοντικά μας προγράμματα με βάση την γνώση την οποία έχουμε αποκομίσει από την αξιολόγηση των υφιστάμενων προγραμμάτων “.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμη και για τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν. “42.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τα τέσσερα και κάτι χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης. Μόνο σε δύο χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

86.000 νέες θέσεις εργασίας για το 2022

“Kαι βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022. Έχουμε πόρους που θα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφετέρου από το ΕΣΠΑ. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει. Τα προγράμματα αυτά έχουν μια στόχευση η οποία δεν είναι μόνο ηλικιακή αλλά και γεωγραφική”, προσέθεσε.

Για τα νέα προγράμματα απασχόλησης

Σχετικά με τα νέα προγράμματα απασχόλησης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για το τρέχον έτος, ο πρωθυπουργός είπε: “Yπάρχουν τέσσερα ειδικά προγράμματα για τις περιοχές οι οποίες εντάσσονται στα προγράμματα της απολιγνιτοποίησης ειδικά στη Δυτική Μακεδονία. Ξέρουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στους εργαζόμενους αλλά και τους ανέργους της περιοχής νέες ευκαιρίες καθώς δρομολογούμε μια σημαντική μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή . Και είμαι σίγουρος ότι τα προγράμματα αυτά είναι εξαιρετικά επιτυχημένα ότι θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Μητσοτάκης: Πολύ σύντομα θα έρθουν στην Ελλάδα νέα φάρμακα για τον κορωνοϊό

Ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός τα μέτρα για τις γιορτές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλλάζουν τα δικαιολογητικά αποζημίωσης διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των παραστατικών για την αποζημίωση των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων, καταργείται η αποκλειστική αποστολή φυσικού αρχείου και αντικαθίσταται από νέο τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής παραστατικών.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Πότε πιστώνεται - Ποιοι θα λάβουν έξτρα μιάμιση δόση

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Στις 31 Μαΐου θα λάβουν οι δικαιούχοι το Επίδομα Παιδιού. Την ίδια ημέρα, όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πληρωθούν και την έξτρα μιάμιση δόση.