Ασφάλιση Υγείας

Market pass: Πότε θα μπουν τα χρήματα του Market pass σε τράπεζες και άυλες κάρτες;

Market pass: Πότε θα μπουν τα χρήματα του Market pass σε τράπεζες και άυλες κάρτες;

Market pass: Ο εκπρόσωπος τύπου από το Υπουργείο Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος δήλωσε ότι μέχρι αργά το απόγευμα θα πληρωθεί το market pass στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο εκπρόσωπος τύπου από το Υπουργείο Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος δήλωσε ότι μέχρι αργά το απόγευμα θα πληρωθεί το market pass στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε την Παρασκευή τόνισε πως δεν ήταν δυνατό να πληρωθούν την ίδια μέρα 2 εκατ. δικαιούχοι και συμπλήρωσε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο, το market pass αναμενόταν να πληρωθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Μάταια όμως καθώς οι δικαιούχοι δεν είδαν ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Η μη πληρωμή του market pass έφερε ανησυχία στους δικαιούχους. Οι πολίτες άρχισαν να τηλεφωνούν διαρκώς  και ρωτούσαν πότε θα πληρωθούν. Όπως προαναφέραμε, η πληρωμή του market pass ήρθε και θα ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα. Αν και ήταν σχεδόν κλεισμένη η παράταση του μέτρου και για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, η κακοκαιρία που χτύπησε την Θεσσαλία, «ακύρωσε» το μέτρο. Οι μόνες περιοχές για τις οποίες θα παραταθεί το μέτρο μέχρι τέλος του χρόνου είναι η Θεσσαλία και ο Έβρος.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει:

  • τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,
  • τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,
  • τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.
  • Επιπρόσθετα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Market Pass: Γιατί δεν πιστώθηκαν όλα τα χρήματα στους δικαιούχους;

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα του market pass για τους δικαιούχους

Market Pass: Δεν περισσεύουν χρήματα για την επέκτασή του

Market Pass: Οι αιτήσεις για Αύγουστο έως Οκτώβριο ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΤΕΚΑ: Παράταση της προαιρετικής μετάβασης των ασφαλισμένων από τον e-ΕΦΚΑ

ΤΕΚΑ: Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι ασφαλισμένοι του ΤΕΚΑ έχουν φτάσει τους 310.000 και τα κεφάλαια που έχουν σωρευθεί από τις εισφορές τους είναι της τάξης των 91 εκατ. ευρώ.

Πιο γρήγορα από ποτέ η επιβολή επιδομάτων από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους

Αύριο θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από το 2024, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.