Ασφάλιση Υγείας

Κυρανάκης: Ψηφιακή η μεταβίβαση των ακινήτων από 1/1/2024

Κυρανάκης: Ψηφιακή η μεταβίβαση των ακινήτων από 1/1/2024

Κυρανάκης: Από την 1η Ιανουαρίου 2024 εκτιμάται ότι οι πολίτες θα μπορούν μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά, με την προϋπόθεση αυτό να έχει  κτηματογραφηθεί.

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στις μεταβιβάσεις ακινήτων την ερχόμενη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2024 εκτιμάται ότι οι πολίτες θα μπορούν μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά, με την προϋπόθεση αυτό να έχει  κτηματογραφηθεί, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Πρόκειται για έναν τομέα που έχει συνδεθεί με τεράστια ταλαιπωρία, «μια διαδικασία η οποία αφορά μεταγραφές, υποθηκοφυλακεία, πολλά χαρτιά, δικαιολογητικά, καθυστερήσεις. Δουλεύουμε νυχθημερόν αυτήν την περίοδο για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι τον Ιανουάριο του 2024 για να μπορέσουν οι πολίτες να μεταβιβάσουν ψηφιακά το ακίνητό τους».

Ο κύριος Κυρανάκης εξήγησε τη διαδικασία, τονίζοντας ότι από «1η Ιανουαρίου 2024 θα λειτουργεί ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου στον οποίο ο συμβολαιογράφος θα μπαίνει σε μια ψηφιακή εφαρμογή, θα απευθύνει πρόσκληση μέσω gov.gr σε αγοραστή και πωλητή. Μέσα σε αυτό το κοινό ψηφιακό περιβάλλον θα γίνονται όλες οι διαδικασίες:

  • θα διαλειτουργεί η φορολογική ενημερότητα,
  • η ασφαλιστική ενημερότητα,
  • μια σειρά από άλλα δικαιολογητικά τα οποία διαθέτει σήμερα το ελληνικό κράτος, αλλά δεν θα χρειάζεται ο πολίτης να πάει να τα πάρει από κάπου και να τα δώσει στον συμβολαιογράφο.

Θα υπάρχει ψηφιακό συμβόλαιο, άρα ο τίτλος κτήσης θα είναι ένα ψηφιακό έγγραφο, του οποίου το περιεχόμενο, αυτά τα οποία γράφονται στο συμβόλαιο, δεν θα χρειάζεται να επαναλαμβάνονται σε χιλιάδες χαρτιά, όπως γίνεται σήμερα.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Από 28 Αυγούστου ξεκινά η ψηφιακή πλατφόρμα προτεραιότητας στο Κτηματολόγιο

"Σπίτι μου": Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τη νέα στεγαστική πολιτική

Σύνδεση Taxisnet με το Κτηματολόγιο το 2022

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για την Τράπεζα της Ελλάδος και το Εθνικό Κτηματολόγιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αύριο θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από το 2024, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.

ΔΥΠΑ: Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τη νέα επιχειρηματικότητα

ΔΥΠΑ: Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα με αντικείμενο τη νέα επιχειρηματικότητα για 1.900 ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.