Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

Κυρανάκης: Ψηφιακή η μεταβίβαση των ακινήτων από 1/1/2024

Κυρανάκης: Ψηφιακή η μεταβίβαση των ακινήτων από 1/1/2024

Κυρανάκης: Από την 1η Ιανουαρίου 2024 εκτιμάται ότι οι πολίτες θα μπορούν μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά, με την προϋπόθεση αυτό να έχει  κτηματογραφηθεί.

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στις μεταβιβάσεις ακινήτων την ερχόμενη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2024 εκτιμάται ότι οι πολίτες θα μπορούν μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά, με την προϋπόθεση αυτό να έχει  κτηματογραφηθεί, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Πρόκειται για έναν τομέα που έχει συνδεθεί με τεράστια ταλαιπωρία, «μια διαδικασία η οποία αφορά μεταγραφές, υποθηκοφυλακεία, πολλά χαρτιά, δικαιολογητικά, καθυστερήσεις. Δουλεύουμε νυχθημερόν αυτήν την περίοδο για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι τον Ιανουάριο του 2024 για να μπορέσουν οι πολίτες να μεταβιβάσουν ψηφιακά το ακίνητό τους».

Ο κύριος Κυρανάκης εξήγησε τη διαδικασία, τονίζοντας ότι από «1η Ιανουαρίου 2024 θα λειτουργεί ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου στον οποίο ο συμβολαιογράφος θα μπαίνει σε μια ψηφιακή εφαρμογή, θα απευθύνει πρόσκληση μέσω gov.gr σε αγοραστή και πωλητή. Μέσα σε αυτό το κοινό ψηφιακό περιβάλλον θα γίνονται όλες οι διαδικασίες:

  • θα διαλειτουργεί η φορολογική ενημερότητα,
  • η ασφαλιστική ενημερότητα,
  • μια σειρά από άλλα δικαιολογητικά τα οποία διαθέτει σήμερα το ελληνικό κράτος, αλλά δεν θα χρειάζεται ο πολίτης να πάει να τα πάρει από κάπου και να τα δώσει στον συμβολαιογράφο.

Θα υπάρχει ψηφιακό συμβόλαιο, άρα ο τίτλος κτήσης θα είναι ένα ψηφιακό έγγραφο, του οποίου το περιεχόμενο, αυτά τα οποία γράφονται στο συμβόλαιο, δεν θα χρειάζεται να επαναλαμβάνονται σε χιλιάδες χαρτιά, όπως γίνεται σήμερα.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Από 28 Αυγούστου ξεκινά η ψηφιακή πλατφόρμα προτεραιότητας στο Κτηματολόγιο

"Σπίτι μου": Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τη νέα στεγαστική πολιτική

Σύνδεση Taxisnet με το Κτηματολόγιο το 2022

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για την Τράπεζα της Ελλάδος και το Εθνικό Κτηματολόγιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Gov.gr: Στο Wallet η ασφάλιση οχημάτων από την ερχόμενη εβδομάδα

Gov.gr: Αυτή η πρωτοβουλία υπόσχεται να απλοποιήσει και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της απόκτησης ασφάλισης οχημάτων, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προόδου στην ψηφιακή διακυβέρνηση και την ευκολία των πολιτών.

ΟΕΕ: "Σε 17 ημέρες είναι αδύνατον να υποβληθούν οι υπόλοιπες δηλώσεις"

ΟΕΕ: Οι λογιστές - φοροτεχνικοί δεν ζητούν παρατάσεις, αλλά οι αυξημένες υποχρεώσεις που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία, απαιτούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την ικανοποίηση του αιτήματός τους και τον σεβασμό στον επαγγελματικό κλάδο.

Brookfield: Καναδικός κολοσσός στην ασφαλιστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Brookfield: Η ίδρυση μιας νέας ασφαλιστικής οντότητας από την αρχή αποτελεί μια τρομερή πρόκληση σε μια αγορά που κυριαρχείται από καθιερωμένους παρόχους χύδην προσόδων όπως η Phoenix Group και η Legal & General.

Μηχανογραφικά: Ανοικτή η πλατφόρμα μέχρι Πέμπτη 18 Ιουλίου

Μηχανογραφικά: Η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών και Παράλληλων Μηχανογραφικών Δελτίων είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.

ΙΝΣΕΤΕ: 12,8% άνοδος στις αεροπορικές αφίξεις τους πρώτους 5 μήνες του 2024

ΙΝΣΕΤΕ: Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έχουν ήδη αυξηθεί κατά 12,8% από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τα 5,9 εκατομμύρια.

Close Icon