Ασφάλιση Υγείας

Κατώτατος μισθός: Ποιες είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη

Κατώτατος μισθός: Ποιες είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη

Κατώτατος μισθός: Η αντίστροφη μέτρηση για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού έχει ξεκινήσει, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται από τα 740 ευρώ μέχρι και τα 760 ευρώ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού έχει ξεκινήσει, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται από τα 740 ευρώ μέχρι και τα 760 ευρώ. Ωστόσο, η ΓΣΕΕ απαιτεί τα 826 ευρώ, κάτι που φαίνεται δυστυχώς ανέφικτο την προκειμένη στιγμή. Εντός των ημερών θα έχουμε τις ανακοινώσεις, οι οποίες θα αποσαφηνίσουν το τοπίο για τους εργαζομένους, αλλά και για τους εργοδότες.

«Χθες έστειλα την πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την ξέρει μόνο ο Πρωθυπουργός. Οι εργοδοτικοί φορείς προτείνουν από τα 740 ευρώ έως 750 ευρώ, κάποιοι προτείνουν 760 και 770 ευρώ, η ΓΣΕΕ προτείνει 826 ευρώ. Η ομάδα των πέντε επιστημόνων πηγαίνουν μέχρι τα 750 ευρώ και κάτι», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις αντοχές των επιχειρήσεων και στις αυξημένες, λόγω και του εισαγόμενου πληθωρισμού, ανάγκες των εργαζομένων. Την κοινωνική ευαισθησία στην αριστερά δεν την χαρίζουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον κατώτατο μισθό

Σχέδια για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας

Σενάρια για αύξηση του κατώτατου μισθού έως και 9,5%

Πότε αναμένεται να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2023;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τον Απρίλιο η επανένταξη οφειλετών ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ στη νέα ρύθμιση χρεών

ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ: Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία όσων απώλεσαν τις ρυθμίσεις τους κατά τον τελευταίο χρόνο.