Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

Gov.gr: Στο Wallet η ασφάλιση οχημάτων από την ερχόμενη εβδομάδα

Gov.gr: Στο Wallet η ασφάλιση οχημάτων από την ερχόμενη εβδομάδα

Gov.gr: Αυτή η πρωτοβουλία υπόσχεται να απλοποιήσει και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της απόκτησης ασφάλισης οχημάτων, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προόδου στην ψηφιακή διακυβέρνηση και την ευκολία των πολιτών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης περιγράφει μια πρωτοποριακή καινοτομία με την εισαγωγή μιας νέας δυνατότητας που επιτρέπει την ασφάλιση οχημάτων μέσω του Gov.gr wallet. Αναλυτικά για την εξέλιξη αυτή στο πλαίσιο των ψηφιακών υπηρεσιών ο Υπουργός αναφέρει:

“Την επόμενη εβδομάδα, θα αποκαλύψουμε κάτι εντελώς νέο. Για πρώτη φορά, το Gov.gr wallet θα διευκολύνει μια εξαιρετικά απλή διαδικασία. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε ορισμένα δεδομένα πολιτών, με την άδειά τους, για να εξορθολογίσουμε τα καθήκοντά τους και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους.

Ήδη λειτουργεί το MyAuto. Φανταστείτε έναν πολίτη να θέλει να αγοράσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το αυτοκίνητό του. Αντί να πρέπει να στείλουν τα στοιχεία τους, έστω και ψηφιακά, θα λάβουν ειδοποίηση στην πλατφόρμα. Αυτό το μήνυμα θα τους ενημερώσει ότι για το νέο τους συμβόλαιο με συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία απαιτούνται συγκεκριμένες λεπτομέρειες για αυτούς και το όχημά τους.

Συμφωνώντας να κοινοποιήσει αυτές τις πληροφορίες, ο πολίτης θα δώσει τη δυνατότητα στην ασφαλιστική εταιρεία να επαληθεύσει τα δεδομένα. Μόλις επιβεβαιωθούν τα δεδομένα και δοθεί η συναίνεση, η σύμβαση θα προχωρήσει χωρίς να απαιτείται κανένα έντυπο ή ψηφιακό έγγραφο. Αυτή η διαδικασία συναίνεσης ξεκινά από την ασφαλιστική αγορά».

Αυτή η πρωτοβουλία υπόσχεται να απλοποιήσει και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της απόκτησης ασφάλισης οχημάτων, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προόδου στην ψηφιακή διακυβέρνηση και την ευκολία των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

GSR2: Υποχρεωτικό το σύστημα ασφαλείας για τα νέα οχήματα

Πώς η οδήγηση μππορεί και να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

AXA: Οι ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύουν 690 £ ετησίως σε ασφαλιστήρια

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Ξεκινούν οι αιτήσεις από σήμερα για επιδότηση στους δικαιούχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ινδία: Η αγορά ασφάλισης υγείας θα φτάσει τα 23,8 δισ. δολάρια έως το 2028

Ινδία: Η αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλιση υγείας μπορεί να αποδοθεί στις προσπάθειες ψηφιοποίησης των ασφαλιστικών εταιρειών νέας εποχής που στοχεύουν στην επέκταση της προσβασιμότητας στις ασφαλίσεις χρησιμοποιώντας ψηφιακές πλατφόρμες.

50000 θέσεις εργασίας ανέργων μέσω ΕΣΠΑ

ΔΥΠΑ: Όπως ανέφεραν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δράση της ΔΥΠΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 του ΕΣΠΑ.

Ανασφάλιστος παραμένει 1 στους 5 κατοίκους στη Φλόριντα

ΗΠΑ ασφάλιση: Μια πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδίας Καταναλωτών της Αμερικής που κυκλοφόρησε τον Μάιο και χρησιμοποιώντας δεδομένα 2018-2022 διαπίστωσε ότι το 10% των ιδιοκτητών κατοικιών στη Φλόριντα είναι ανασφάλιστοι.

Η έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ των θανόντων συγγενών δεν θα αποτελεί πλέον εμπόδιο στους κληρονόμους

ΕΝΦΙΑ: Η ΑΑΔΕ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια στη βελτίωση της καθημερινότητας των φορολογουμένων και στην απλοποίηση της επικοινωνίας μαζί τους.

Μέχρι τις 18 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων

Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: Άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και των Παράλληλων Μηχανογραφικών Δελτίων για την εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Close Icon