Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

ΕΝΦΙΑ μείωση: Πώς θα ξεκλειδώσετε 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ μείωση: Πώς θα ξεκλειδώσετε 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ μείωση: Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι μείωση 10% στους ιδιοκτήτες που έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους για φυσικές καταστροφές.

Τις σημαντικότερες πτυχές του δημοσιονομικού νομοσχεδίου που δίδεται παρουσίασε ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι μείωση 10% στους ιδιοκτήτες που έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους για φυσικές καταστροφές. Σημειώνεται ότι η έκπτωση θα είναι ανάλογη της περιόδου που έχει ασφαλιστεί το ακίνητο. Πιο αναλυτικά, από το 2024 υπάρχει μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για κατοικίες φυσικών προσώπων ασφαλισμένων για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες. Η έκπτωση θα υπολογίζεται επί του συνολικού ποσού του φόρου και θα δίνεται αναλογικά για τις ημέρες του έτους που είναι ασφαλισμένη η κατοικία.

Σημειώνεται ότι η ασφάλιση πρέπει να καλύπτει όλη την αξία του ακινήτου επί του οποίου υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ. Όπως επισημάνθηκε, θα υπάρξει σταδιακή μείωση και για τις περιπτώσεις που ένα κτίριο δεν έχει ασφαλιστεί για ολόκληρο το έτος. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 10% το 2024 για όσους έχουν ασφαλίσει ή θα ασφαλίσουν τα σπίτια τους από φυσικές καταστροφές μέχρι το τέλος του χρόνου. Επιπλέον, εξήγησε ότι η έκπτωση είναι ανάλογη. Αν δηλαδή ένα ακίνητο δεν είναι ασφαλισμένο για όλο το χρόνο, αλλά για 9 μήνες, θα υπάρχει έκπτωση 7,5%. Αντίστοιχα, για 6 μήνες θα είναι 5% και για 3 μήνες 2,% κοκ.

Αναλυτικά:

  • Η ασφάλιση για 12 μήνες φέρνει έκπτωση 10%.
  • Η ασφάλιση για 9 μήνες φέρνει έκπτωση 7,5%
  • Η ασφάλιση για 3 μήνες φέρνει έκπτωση 2,5%
  • Η ασφάλιση για 2 μήνες δεν επιφέρει καμία μείωση

Το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ. Άμεσοι δικαιούχοι είναι οι ιδιοκτήτες περίπου 1,1 εκατομμυρίων κατοικιών από τα 6 εκατομμύρια που μπορούν να ασφαλιστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι αρκετά τα φορολογικά κίνητρα για να ωθήσουν τον κόσμο στην ασφάλιση κατοικίας;

Πόσοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ;

ΕΝΦΙΑ: Αναμένεται το Σαββατοκύριακο η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Προ των πυλών τα φετινά εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2023

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Ενίσχυση στον κλάδο ένδυσης από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έγινε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Γιατί η ασφάλιση είναι το κλειδί για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης

Ασφάλιση: Πολλοί ασφαλιστές άργησαν να προσφέρουν κάλυψη για την καθαρή ενέργεια και αυτό το κενό κάλυψης κινδυνεύει να εμποδίσει τις επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση.

Ποιοι θα δεχθούν άμεσα τηλεφώνημα από τον ΕΦΚΑ;

ΕΦΚΑ: Ο ΕΦΚΑ συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα τηλεφωνικών κλήσεων για να βοηθήσει δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.

1 στους 5 ερωτηθέντες παραδέχεται ότι λέει ψέματα στις ασφαλιστικές αιτήσεις

 Η οικονομική πίεση είναι ο κύριος λόγος που πάνω από το 21% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται την ανάγκη να λένε ψέματα στις αιτήσεις τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι περισσότεροι ασφαλιστικοί πελάτες αναζητούν ταχύτερη διεκπεραίωση των αξιώσεων

Ασφάλιση: Οι λύσεις αυτοματισμού ασφαλιστικών διαδικασιών με τεχνητή νοημοσύνη και συνδεδεμένα δεδομένα έχουν αποδειχτεί μεταμορφωτικές για τους πρωτοπόρους του κλάδου.

Close Icon