Ασφάλιση Υγείας

Έκτακτο επίδομα: Τέλη Δεκεμβρίου η ενίσχυση για χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ – Οι δικαιούχοι

Έκτακτο επίδομα: Τέλη Δεκεμβρίου η ενίσχυση για χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ – Οι δικαιούχοι

Έκτακτο επίδομα: Ειδικότερα, το επίδομα των 250 ευρώ θα δοθεί σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους και σε 173.000 άτομα με αναπηρία, με εισοδηματικά κριτήρια. Οι τελικές ανακοινώσεις για τον αριθμό των δικαιούχων αναμένεται να γίνουν τις επόμενες μέρες από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως εξήγγειλε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, έκτακτο επίδομα ενίσχυσης στο κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά, θα καταβληθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ στα τέλη Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, το επίδομα των 250 ευρώ θα δοθεί σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους και σε 173.000 άτομα με αναπηρία, με εισοδηματικά κριτήρια. Οι τελικές ανακοινώσεις για τον αριθμό των δικαιούχων αναμένεται να γίνουν τις επόμενες μέρες από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ενίσχυση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη θα δοθεί στους ευάλωτους συνταξιούχους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

  • Συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.
  • Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 200.000 ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου, ενώ το ύψος της ενίσχυσης είναι 250 ευρώ συν 50 ευρώ για τα εξαρτώμενα μέλη. Η ενίσχυση αφορά περίπου 830.000 συνταξιούχους που πληρούν τα κριτήρια και το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 210 εκατ. ευρώ.

Ενίσχυση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη θα δοθεί και στα άτομα με αναπηρία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

  • Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ.

 

Και σε αυτήν την περίπτωση, η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου, ενώ το ύψος της ενίσχυσης θα ανέλθει σε 250 ευρώ και αφορά περίπου 173.000 δικαιούχους. Το κόστος υπολογίζεται σε 43,5 εκατ. ευρώ.

  • Υγειονομικοί – ΕΚΑΒ

Υπενθυμίζεται ότι, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, έκτακτη καταβολή μισού μισθού θα καταβληθεί σε 100.000 υγειονομικούς πρώτης γραμμής και προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ειδικότερα, θα δοθεί επίδομα ίσο προς το 50% του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ. Το βοήθημα αναμένεται να λάβουν περίπου 100.000 υγειονομικοί και το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 90 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τέλος στις συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και μη αναστρέψιμες παθήσεις στα ΚΕΠΑ

Τι να κάνετε αν δεν έχετε λάβει ακόμη φάκελο για την απογραφή 2021;

Έκτακτη ενίσχυση στους υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

ΟΑΕΔ Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας: Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

Αναλυτικά οι πληρωμές για την εβδομάδα 6 έως 10 Δεκεμβρίου από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

e-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ: Την εβδομάδα 6-10 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σχεδόν 160 εκατ. ευρώ από ΟΑΕΔ και e-ΕΦΚΑ. Παράλληλα, ηη διαδικασία αίτησης για την χορήγηση επιδόματος μητρότητας από σήμερα (6/12) ψηφιοποιείται.

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Εκ νέου Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για αναπλήρωση θέσεων εργασίας σε φορείς πρόνοιας

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αρχίζει στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή. 

e-ΕΦΚΑ: Σε ισχύ από σήμερα η νέα ρύθμιση για τις 72 δόσεις - Άνοιξε η πλατφόρμα

e-ΕΦΚΑ: Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ωφελούμενοι να αιτηθούν για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Η αίτηση υποβάλεται μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΚΕΑΟ.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού-Επισημάνσεις ΟΠΕΚΑ προς διευκόλυνση των δικαιούχων

Επίδομα Παιδιού: Επισημαίνεται ότι προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Aίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικά οι καταβολές την Τρίτη 30 Νοεμβρίου

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει επιδόματα σε πάνω από 1,648 εκατ. δικαιούχους. Ειδικότερα, το επίδομα παιδιού θα λάβουν 820.486 δικαιούχοι με το συνολικό ποσό να πλησιάζει τα 180 εκατ. ευρώ.