Ασφάλιση Υγείας

Έκτακτο επίδομα: Τέλη Δεκεμβρίου η ενίσχυση για χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ – Οι δικαιούχοι

Έκτακτο επίδομα: Τέλη Δεκεμβρίου η ενίσχυση για χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ – Οι δικαιούχοι

Έκτακτο επίδομα: Ειδικότερα, το επίδομα των 250 ευρώ θα δοθεί σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους και σε 173.000 άτομα με αναπηρία, με εισοδηματικά κριτήρια. Οι τελικές ανακοινώσεις για τον αριθμό των δικαιούχων αναμένεται να γίνουν τις επόμενες μέρες από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως εξήγγειλε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, έκτακτο επίδομα ενίσχυσης στο κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά, θα καταβληθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ στα τέλη Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, το επίδομα των 250 ευρώ θα δοθεί σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους και σε 173.000 άτομα με αναπηρία, με εισοδηματικά κριτήρια. Οι τελικές ανακοινώσεις για τον αριθμό των δικαιούχων αναμένεται να γίνουν τις επόμενες μέρες από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ενίσχυση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη θα δοθεί στους ευάλωτους συνταξιούχους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

  • Συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.
  • Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 200.000 ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου, ενώ το ύψος της ενίσχυσης είναι 250 ευρώ συν 50 ευρώ για τα εξαρτώμενα μέλη. Η ενίσχυση αφορά περίπου 830.000 συνταξιούχους που πληρούν τα κριτήρια και το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 210 εκατ. ευρώ.

Ενίσχυση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη θα δοθεί και στα άτομα με αναπηρία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

  • Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ.

 

Και σε αυτήν την περίπτωση, η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου, ενώ το ύψος της ενίσχυσης θα ανέλθει σε 250 ευρώ και αφορά περίπου 173.000 δικαιούχους. Το κόστος υπολογίζεται σε 43,5 εκατ. ευρώ.

  • Υγειονομικοί – ΕΚΑΒ

Υπενθυμίζεται ότι, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, έκτακτη καταβολή μισού μισθού θα καταβληθεί σε 100.000 υγειονομικούς πρώτης γραμμής και προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ειδικότερα, θα δοθεί επίδομα ίσο προς το 50% του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ. Το βοήθημα αναμένεται να λάβουν περίπου 100.000 υγειονομικοί και το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 90 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τέλος στις συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και μη αναστρέψιμες παθήσεις στα ΚΕΠΑ

Τι να κάνετε αν δεν έχετε λάβει ακόμη φάκελο για την απογραφή 2021;

Έκτακτη ενίσχυση στους υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Πότε πιστώνεται - Ποιοι θα λάβουν έξτρα μιάμιση δόση

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Στις 31 Μαΐου θα λάβουν οι δικαιούχοι το Επίδομα Παιδιού. Την ίδια ημέρα, όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πληρωθούν και την έξτρα μιάμιση δόση.

Χατζηδάκης: Θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι

Χατζηδάκης: «Tελείωσαν ήδη οι εκκρεμότητες μέχρι το 2018, τελειώνουν σε λιγότερο από ένα μήνα όλες σχεδόν οι υποθέσεις του 2019 και του 2020 και θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας σε σημερινή (18/5) ανάρτησή του.

Διακόπτονται προσωρινά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Από την Πέμπτη 19-5-2022 και ώρα 15:00 έως τη Δευτέρα 23-5-2022 και ώρα 07:00 θα παραμείνει εκτός λειτουργίας μια σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών από φορείς που αντλούν πληροφορίες από τα Πληροφοριακά Συστήματα του e-ΕΦΚΑ.