Ασφάλιση Υγείας

ΕΦΚΑ: Βράβευση υπαλλήλων με τις καλύτερες επιδόσεις έκδοσης συντάξεων

ΕΦΚΑ: Βράβευση υπαλλήλων με τις καλύτερες επιδόσεις έκδοσης συντάξεων

ΕΦΚΑ: Συνολικά απονεμήθηκαν 23 βραβεία στους υπαλλήλους, τις ομάδες εργασίας και τις διευθύνσεις του ΕΦΚΑ που παρουσίασαν την καλύτερη απόδοση στην έκδοση νέων συντάξεων. Το Μάιο ο ΕΦΚΑ κατέγραψε ρεκόρ απονομών με 30.000 νέες συντάξεις.

Η 1η Τελετή Βράβευσης των Εργαζόμενων του ΕΦΚΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν συνολικά 23 βραβεία σε εκείνους τους υπαλλήλους, τις ομάδες εργασίας και τις διευθύνσεις του ΕΦΚΑ που παρουσίασαν την καλύτερη απόδοση στην έκδοση νέων συντάξεων. Οι εργαζόμενοι αυτοί συνέβαλαν καταλυτικά στο να μηδενιστούν οι εκκρεμότητες των ετών 2016, 2017 και 2018 ενώ παράλληλα δρομολογείται η οριστική αντιμετώπιση και των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εντός του καλοκαιριού.

Παράλληλα, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης, οι εκδόσεις νέων συντάξεων τον Μάιο άγγιξαν τις 30.000, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον ΕΦΚΑ και αποτυπώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες.  Αναλυτικά, απονεμήθηκαν 23 βραβεία εντασσόμενα σε 6 κατηγορίες βραβεύσεων με βάση ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που αντλήθηκαν από τον Πύργο Ελέγχου του ΕΦΚΑ για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εκκρεμών συντάξεων.

Ενδεικτικά βραβεύθηκαν:

 • Η Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού και Υποστήριξης-ΠΥΣΥ Ηπείρου & Κέρκυρας για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 51,5% μέσα σε 15 μήνες
 • Η ΠΥΣΥ Δυτικής Ελλάδας για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 52,8% μέσα σε 15 μήνες
 • Η ΠΥΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 61,7% μέσα σε 15 μήνες
 • Το ΝΑΤ για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 73,3% μέσα σε 15 μήνες
 • Το τ. ΤΣΑΥ για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 71,8% μέσα σε 15 μήνες
 • Η Ομάδα του τ. ΤΑΠ- ΔΕΗ – Ενταχθέντα Ταμεία για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 70,8% μέσα σε 15 μήνες
 • Η εισηγήτρια κα Θωμοπούλου Μαρία της Ομάδας του τ. ΙΚΑ της Α’ Διεύθυνσης Απονομών με μ.ο. αποφάσεων 90/μήνα
 • Η εισηγήτρια κα Μπαλάνη Χρυσούλα της Ομάδας του τ. ΤΑΠ ΟΤΕ της Ε΄ Διεύθυνσης Απονομών με μ.ο Αποφάσεων 161,4/μήνα
 • Ο εισηγητής Ιβανούδης Βασίλειος  της Ομάδας του τ. ΟΓΑ Αναπηρίας με μ.ο. αποφάσεων 87/μήνα
 • Η εισηγήτρια κα Ευγενία Βαρδαλαχάκη, της Ομάδα του τ. ΟΓΑ της Γ΄ Τοπικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Κρήτης με μ.ο. Αποφάσεων 59,2/μήνα
 • Η εισηγήτρια κα Ελένη Αγγελοπούλου, της Ομάδας τ. ΟΓΑ της Τοπικής Διεύθυνσης Α΄ Αχαΐας με μ.ο. Αποφάσεων 57,7/μήνα
 • Η εισηγήτρια κα Χειροπούλου Ελένη, της Ομάδας του τ. ΟΓΑ, της Τοπικής Διεύθυνση Ροδόπης με μ.ο. Αποφάσεων 58/μήνα.

 

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η 1η Τελετή Βράβευσης των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ στόχο έχει την ηθική επιβράβευση αλλά και την αναγνώριση της δουλειάς των εργαζόμενων που τον τελευταίο 1,5 χρόνο σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της αποκλιμάκωσης των εκκρεμών συντάξεων. Φτάσαμε στις 225.000 απονομές το 2021 ενώ το 2020 είχαμε 161.000 απονομές και το 2019 123.000. Τον Μάιο οι εκδόσεις κύριων συντάξεων θα αγγίξουν τις 30.000, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στον ΕΦΚΑ. Μηδενίσαμε τις εκκρεμείς συντάξεις για τα έτη 2016, 2017, 2018. Και μέσα στις επόμενες ημέρες κλείνουμε και το 2019. Οι εκκρεμείς συντάξεις του 2020 και του 2021 θα εκκαθαριστούν εντός του καλοκαιριού.

Και από τον Σεπτέμβριο οι δυνάμεις του ΕΦΚΑ να εστιάσουν στην άμεση αποκλιμάκωση των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα τόσο των υπαλλήλων που δούλεψαν πιο συστηματικά, όσο και των δράσεων και των πολιτικών που υλοποιήσαμε σε οργανωτικό, ψηφιακό και διοικητικό επίπεδο. Η νέα λογική των κινήτρων και των ελέγχων θα αποτελέσει την πυξίδα μας από εδώ και στο εξής. Και η σημερινή βράβευση των καλύτερων εργαζόμενων και δομών του ΕΦΚΑ εντάσσεται σε αυτή τη λογική. Ορισμένοι θα προσπαθήσουν να βρουν μια αντίφαση. Πώς γίνεται ο Χατζηδάκης να κάνει κριτική στον ΕΦΚΑ και τους υπαλλήλους και από την άλλη να τους βραβεύει. Όσοι προτρέξουν και το πουν αγνοούν ότι η λογική των κινήτρων και των ελέγχων είναι μέρος μιας σύγχρονης διοίκησης! Να επιβραβεύεις από την μια εκείνους που κάνουν καλά τη δουλειά τους και να τους δίνεις κίνητρα για να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Και από την άλλη να ελέγχεις και να θέτεις προ των ευθυνών τους εκείνους που επιμένουν να μένουν πίσω σε μια παλιά αντιπαραγωγική λογική».

Ο Υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου δήλωσε: «Όταν ο Πρωθυπουργός μου ανέθεσε το πόστο του Υφυπουργού Εργασίας πριν από τρία σχεδόν χρόνια, το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων έμοιαζε σχεδόν άλυτο. Όμως, με μεθοδικές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, οργανωτικό, τεχνολογικό, διοικητικό, και με συλλογική προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας, της Διοίκησης και, φυσικά, των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, έκτοτε έχει γίνει απίστευτη πρόοδος. Αδιάψευστος μάρτυρας, ο αριθμός των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί – τόσο στο σύνολο όσο και ανά πρώην ταμείο – και μάλιστα μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές της πανδημίας. Χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και, ιδίως, τις πρόσφατα ψηφίσθηκες διατάξεις για «συντάξεις fast tack» και «συντάξεις εμπιστοσύνης» εκτιμούμε ότι ο μεγάλος όγκος των υπολοίπων κυρίων εκκρεμών συντάξεων θα εκκαθαριστεί μέσα στο καλοκαίρι».

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής δήλωσε: «Σήμερα τιμούμε για 1η ΦΟΡΑ τους ανθρώπους που στηρίζουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας δίνοντας καθημερινή μάχη με παθογένειες ετών προκειμένου να εκδώσουν τις συντάξεις των πολιτών το συντομότερο δυνατόν. Είναι κυριολεκτικά οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» που κατάφεραν – σε αντίξοες συνθήκες- με ασφαλιστική ιστορία που δεν έχει ψηφιοποιηθεί πλήρως, με πληροφοριακά συστήματα των τέως Ταμείων που δεν «μιλούσαν» μεταξύ τους να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα στο επίπεδο της αποκλιμάκωσης των εκκρεμοτήτων. Στο επίκεντρο των κοινών προσπαθειών μας ο πολίτης που δικαιούται από τον Φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής μια ποιοτική, ευρωπαϊκού επιπέδου, εξυπηρέτηση».

Τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ βράβευσαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, ο Διοικητής του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων Νώντας Ατσαβές, οι Υποδιοικητές του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, Νίκος Χουρδάκης, Γιώργος Γκράτσιος και Νίκος Παγώνης και ο επικεφαλής της Ομάδας Έργου για τις συντάξεις Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ευκολότερη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβιβάσεις ακινήτων

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών από 6 έως 10 Ιουνίου

e-ΕΦΚΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.