Ασφάλιση Υγείας

e-ΕΦΚΑ: Καθιερώνει τα ηλεκτρονικά ραντεβού

e-ΕΦΚΑ: Καθιερώνει τα ηλεκτρονικά ραντεβού

e-ΕΦΚΑ: Δίχως ταλαιπωρία και καθυστερήσεις θα εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Μέσω του συστήματος των ηλεκτρονικών ραντεβού μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες, δίχως ταλαιπωρία και καθυστερήσεις, από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του φορέα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέτρο των ηλεκτρονικών ραντεβού μονιμοποιήθηκε, πριν από λίγους μήνες, καθώς επιτυγχάνει την εξάλειψη των πολύωρων καθυστερήσεων και τις ουρές στα γκισέ των υποκαταστημάτων και ταυτόχρονα διευκολύνει το έργο των υπαλλήλων.

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν, μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης (gov.gr) ή του δικτυακού τόπου της υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr/rv), να εισέλθουν με τους κωδικούς Taxis στην υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού. Με απλά βήματα επιλέγουν την υπηρεσία και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού. Την ημέρα του ραντεβού αρκεί να προσέλθουν λίγα μόνο λεπτά νωρίτερα και να εξυπηρετηθούν άμεσα και με ασφάλεια.

Ενδεικτικό της μεγάλης αποδοχής που είχε το μονιμοποιημένο μέτρο των ηλεκτρονικών ραντεβού αποτελεί το γεγονός ότι, κατά το προηγούμενο έτος (2021), 1.082.324 χρήστες έκλεισαν χρηστών που έκλεισαν ηλεκτρονικά ραντεβού με τις υπηρεσίες του φορέα, σημειώνει ο ΕΦΚΑ.

Τέλος, τονίζεται πως οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και χωρίς το κλείσιμο ηλεκτρονικού ραντεβού κατ’ εξαίρεση μόνο:

  • σε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατά την κρίση του επικεφαλής της μονάδας,
  • εφόσον αυτό είναι δυνατόν με βάση τα πραγματικά δεδομένα κατά την ώρα προσέλευσης του πολίτη και εφόσον δεν υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού εκείνη την ώρα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

e-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ: Αναλυτικά οι πληρωμές για την εβδομάδα 9-13 Μαΐου

e-ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται μέχρι το 2023 η ασφαλιστική ικανότητα μη μισθωτών ασφαλισμένων

ΕΦΚΑ: Σήμερα καταβάλλεται το δώρο του Πάσχα σε ερασιτέχνες οικοδόμους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σήμερα η τελευταία ημέρα των αιτήσεων για το πρόγραμμα "Σπίτι μου"

Σπίτι μου: Το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» υλοποιείται με την σύμπραξη της ΔΥΠΑ, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) και 10 συνεργαζόμενων τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, τηρώντας από την έναρξη των αιτήσεων απόλυτη σειρά προτεραιότητας.