Ασφάλιση Υγείας

e-ΕΦΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για μη μισθωτούς

e-ΕΦΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για μη μισθωτούς

e-ΕΦΚΑ: Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για δήλωση επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για μη μισθωτούς έχει οριστεί στις 31/01/2023.

Σε λειτουργία τέθηκε στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2023. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης – δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η/1/2023.

Πιο συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

  • Ενότητα Ασφαλισμένοι
  • Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών από 1/1/2023

Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος. Διευκρινίζεται ότι οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση – δήλωση επιλογής/μεταβολής θα παραμείνουν, για το έτος 2023, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των ανώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συντάξεις Ιανουαρίου 2023: Πότε θα γίνουν όλες οι πληρωμές των Ταμείων;

e-ΕΦΚΑ: Πώς παγώνουν τα πρόστιμα για οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία;

Τα νέα έργα της ΗΔΙΚΑ για το 2023

Από σήμερα ξεκινά η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι συμβαίνει με την επέκταση ασφαλιστικής ικανότητας Μη Μισθωτών;

e-ΕΦΚΑ: Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει στους μη μισθωτούς που δεν έχουν ακόμα κάνει χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2023 να σπεύσουν να το πράξουν έως τις 31 Μαΐου.

Στον e-katanalotis οι τιμές ενέργειας Ιουνίου

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανέβηκαν σήμερα Πέμπτη, οι τιμές ενέργειας για τον μήνα Ιούνιο στην πλατφόρμα e-katanalotis, με σταθμισμένη ανά μερίδιο αγοράς παρόχου τη μείωση να υπολογίζεται στο -7%. 

Βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ αποτελέσματα: Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ2022, όπου εξετάστηκαν γραπτώς υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.